TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi
Ana Sayfa Siteme Ekle
Eğitim Filmleri
Haberler
İletişim
21-12-2012 tarihinde, 11:27 saatinde eklendi
ATO'DAN 'Temel Gıda Hijyeni Eğitimi'ni tamamlayanlara sertifika
Bilgisayarınızda Silverlight yüklü değil. Yüklemek için tıklayınız.
Veya Eski Media Player görünümünde izleme için tıklayınız.
ATO'DAN 'Temel Gıda Hijyeni Eğitimi'ni tamamlayanlara sertifika
Ankara Ticaret Odası, ATO üyesi fırın, pastane, kafe ve unlu mamul satışı yapan firmalara gıda hijyeni konusunda kurs veriyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları törenle verildi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne göre, Ankara Ticaret Odası, üyelerine yönelik 'Temel Gıda Hijyen Eğitimleri'ne başladı.

Bu çerçevede, ATO üyesi fırın, lokanta, pastane ve kafeteryalarda, ekmek ve unlu mamul üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele yönelik ücretsiz eğitim programı uygulanıyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları törenle verildi.

ATO Başkanı Salih Bezci ve Tarım İl Müdürü Muhsin Temel'in katıldığı 'Temel Gıda Hijyen Eğitimi' ve ardından yapılan 'Sertifika Töreni'ne katıldı. Bezci, yaptığı konuşmada, hiçbir ücret talep etmeksizin ATO olarak kurs verdiklerini belirterek, "ATO'ya üye fırın, pastane, kafe ve unlu mamul satışı yapan firmalarda çalışan 30 bin personelin kademeli olarak kurslara katılmasını bekliyoruz. Söz konusu yeni düzenlemeye göre bu eğitime katılmayan veya sertifika hakkına sahip olmayan firmalar, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yapılacak denetimler sonucunda, bunu yapmamaları durumunda 2 bin 500 TL para cezasıyla karşı karşıya kalacaklardır" dedi. Üyelerin mağduriyet yaşamamaları için bu eğitimleri ücretsiz olarak başlatma kararını aldıklarını söyleyen Bezci, böylelikle firmalara eğitim hizmetinin başlatıldığını ve vatandaşın daha hijyenik ürünler üretmesine katkı sağlamış olduklarını ifade etti.

Tarım İl Müdürü Muhsin Temel ise, gıda hijyeninin önemine vurgu yaparak, "Ekmeği elinizle değil gözünüzle seçin, bu uygulamaların tamamı sizin ve geleceğimiz için yapıldı. Bu, 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren de zorunluluk haline getirildi" dedi.

ATO Başkanı Bezci ve Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, 'Temel Gıda Hijyen Eğitimi' kapsamında sertifika alanlara sertifikalarını verdi.

Paylaşım
Yazdır Yorumlar 0 Yorum
Diğer İlgili Başlıklar
Faruk Çelik'ten denetim açıklaması 25-05-2017 tarihinde eklendi
Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon Toplantısı 25-05-2017 tarihinde eklendi
İspanya ile ortak proje başlatıldı 24-05-2017 tarihinde eklendi
Tarım ve İnsan İstanbul'da 24-05-2017 tarihinde eklendi
Bakan Çelik ekmek ve etle ilgili açıklama yaptı 18-05-2017 tarihinde eklendi
Türkiye'de Gıda Güvenliği Bölge Koordinasyon Merkezi kurulacak 18-05-2017 tarihinde eklendi
KEİ Tarım Bakanları 2. Toplantısı 17-05-2017 tarihinde eklendi
TİM çiftçilerin nabzını tutuyor 17-05-2017 tarihinde eklendi
Tohumculuk sektörü buluştu 17-05-2017 tarihinde eklendi
Bakan Çelik Tarım İletişim Merkezi'nde 16-05-2017 tarihinde eklendi
Çiftçinin ezilmeyeceği bir sisteme gayret ediyoruz 15-05-2017 tarihinde eklendi
Faruk Çelik Meclis'te milletvekillerinin sorularını yanıtladı 11-05-2017 tarihinde eklendi
Bu sezon en çok palamut tükettik 11-05-2017 tarihinde eklendi
Zeytinlik sahaları koruma altında 11-05-2017 tarihinde eklendi
Bakan Çelik Ulusal Peynir Çalıştayı'na katıldı 08-05-2017 tarihinde eklendi
Türkiye - Afrika tarımsal işbirliği gelişiyor 08-05-2017 tarihinde eklendi
Bakan Çelik: Kamu-özel ayırımı yok 04-05-2017 tarihinde eklendi
2022'ye kadar süre var 02-05-2017 tarihinde eklendi
Dünyanın ilk KKKA aşısı 02-05-2017 tarihinde eklendi
Afrika ile Tarımsal İşbirliği Platformu oluşturmayı düşünüyoruz 28-04-2017 tarihinde eklendi
Bilgi, görüş ve önerileriniz için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Tarım Özel
Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon Toplantısı
İspanya ile ortak proje başlatıldı
Anneye mis kokulu hediye
Kamu Spotları
Nitrat Kirliliği Kamu Spotu
Bakliyat Kamu Spotu
FAO Gıda Günü Kamu Spotu
Toprak Ana Kamu Spotu
Takviye Edici Gıdalar Kamu Spotu
Süt Kamu Spotu
Su Ürünleri Kamu Spotu
Dünya Gıda Günü Kamu Spotu
Sağlıklı Mangal Kullanımı Kamu Spotu
Sağlıklı Bayramlar Kamu Spotu
Piliç Eti Kamu Spotu
Okul Sütü Kamu Spotu
Okul Kantini Gıda Yonetmeliği Kamu Spotu
Kurbanlık Hayvan Seçimi Kamu Spotu
Kurbanlık Hayvan Refahı Kamu Spotu
Kurban Kesimi ve Sonrası Kamu Spotu
Kurban Etinin Saklanması Kamu Spotu
Kurban Kamu Spotu
Güvenilir Gıda Kamu Spotu
Gıda İntoleransı Kamu Spotu
En Çok
Okunanlar İzlenenler
Tarım TV ® 2010 - 2015