TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi
Ana Sayfa Siteme Ekle
Eğitim Filmleri
Haberler
İletişim
21-12-2012 tarihinde, 11:27 saatinde eklendi
ATO'DAN 'Temel Gıda Hijyeni Eğitimi'ni tamamlayanlara sertifika
Bilgisayarınızda Silverlight yüklü değil. Yüklemek için tıklayınız.
Veya Eski Media Player görünümünde izleme için tıklayınız.
ATO'DAN 'Temel Gıda Hijyeni Eğitimi'ni tamamlayanlara sertifika
Ankara Ticaret Odası, ATO üyesi fırın, pastane, kafe ve unlu mamul satışı yapan firmalara gıda hijyeni konusunda kurs veriyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları törenle verildi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne göre, Ankara Ticaret Odası, üyelerine yönelik 'Temel Gıda Hijyen Eğitimleri'ne başladı.

Bu çerçevede, ATO üyesi fırın, lokanta, pastane ve kafeteryalarda, ekmek ve unlu mamul üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele yönelik ücretsiz eğitim programı uygulanıyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları törenle verildi.

ATO Başkanı Salih Bezci ve Tarım İl Müdürü Muhsin Temel'in katıldığı 'Temel Gıda Hijyen Eğitimi' ve ardından yapılan 'Sertifika Töreni'ne katıldı. Bezci, yaptığı konuşmada, hiçbir ücret talep etmeksizin ATO olarak kurs verdiklerini belirterek, "ATO'ya üye fırın, pastane, kafe ve unlu mamul satışı yapan firmalarda çalışan 30 bin personelin kademeli olarak kurslara katılmasını bekliyoruz. Söz konusu yeni düzenlemeye göre bu eğitime katılmayan veya sertifika hakkına sahip olmayan firmalar, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yapılacak denetimler sonucunda, bunu yapmamaları durumunda 2 bin 500 TL para cezasıyla karşı karşıya kalacaklardır" dedi. Üyelerin mağduriyet yaşamamaları için bu eğitimleri ücretsiz olarak başlatma kararını aldıklarını söyleyen Bezci, böylelikle firmalara eğitim hizmetinin başlatıldığını ve vatandaşın daha hijyenik ürünler üretmesine katkı sağlamış olduklarını ifade etti.

Tarım İl Müdürü Muhsin Temel ise, gıda hijyeninin önemine vurgu yaparak, "Ekmeği elinizle değil gözünüzle seçin, bu uygulamaların tamamı sizin ve geleceğimiz için yapıldı. Bu, 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren de zorunluluk haline getirildi" dedi.

ATO Başkanı Bezci ve Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, 'Temel Gıda Hijyen Eğitimi' kapsamında sertifika alanlara sertifikalarını verdi.

Paylaşım
Yazdır Yorumlar 0 Yorum
Diğer İlgili Başlıklar
Başbakan hububat alım fiyatını açıkladı 29-06-2016 tarihinde eklendi
Müsteşar Yazıcı Ankara'daki yabancı misyon temsilcileriyle iftarda buluştu 28-06-2016 tarihinde eklendi
Bakan Çelik Bursalı çiftçilerle bir arada 28-06-2016 tarihinde eklendi
Bakan Çelik İstanbul ili kırmızı et sektör toplantısına katıldı 27-06-2016 tarihinde eklendi
Daniş: Üreticinin de tüketicinin de Bakanlığıyız 24-06-2016 tarihinde eklendi
Bakan Çelik'ten önemli açıklamalar 24-06-2016 tarihinde eklendi
Hububat alım fiyatları 24-06-2016 tarihinde eklendi
Ordu ve Giresun İl Müdürlüklerinden ortak proje 23-06-2016 tarihinde eklendi
''Çiftçimize yılda iki sefer, toplu şekilde destek yapacağız'' 22-06-2016 tarihinde eklendi
Türkiye Tohumcular Birliği'nden önemli açıklamalar 22-06-2016 tarihinde eklendi
Avlanan balıklar mutfağa kadar takip edilecek 22-06-2016 tarihinde eklendi
Fındık üreticisine destek ödemesi başladı 20-06-2016 tarihinde eklendi
Danışmanlar üreticinin yanında 20-06-2016 tarihinde eklendi
Faruk Çelik, Adıyaman'da Ortak Akıl Toplantısı'na katıldı 20-06-2016 tarihinde eklendi
Bakan Çelik canlı yayında konuştu 16-06-2016 tarihinde eklendi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Eskişehir'de 16-06-2016 tarihinde eklendi
Fırınlarda Ramazan denetimleri 15-06-2016 tarihinde eklendi
Gıdada taklit ve tağşiş cezaları ağırlaşıyor 14-06-2016 tarihinde eklendi
''Toprağın Siyaseti Olmaz '' 14-06-2016 tarihinde eklendi
Rekolte tahmini temmuzun ilk haftasında yapılacak 13-06-2016 tarihinde eklendi
Bilgi, görüş ve önerileriniz için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Tarım Özel
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat BİRİŞİK tarımsal araştırma çalışmaları ve üretime yansımaları hakkında önemli bilgiler verdi.
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Mevlüt ŞAHİN tohum araştırma çalışmaları, biyokaçakçılık, biyoteknoloji gibi konularda önemli bilgiler verdi.
İyi Tarım Uyg. ve Organik Tarım Dai. Bşk Vildan Karaarslan ve sertifikalandırma kuruluşu yetkilisi Nurper Mortaş organik tarımla ilgili merak edilenleri anlattı
Gıda Kntrl. ve Lab. Daire Bşk. Neslihan Alper ile Gıda İşl.ve Kodeks Daire Bşk Selman Ayaz A dan Z'ye gıdaya dair soruları cevapladı
Duyurular
​5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanun Değişikliği Yürürlüğe Girdi
Çiftçiye 77 Milyon Liralık Prim Müjdesi - Basın Açıklaması
Fındık Üreticisine 788 Milyon Liralık Destek Ödemesi
2014 Yılı Staj Programı Ek Bütçe Kullanımı Duyurusu
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı 1 Haziran 2014 tarihinde Ankara'da
En Çok
Okunanlar İzlenenler
Tarım TV ® 2010 - 2015