TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi
Ana Sayfa Siteme Ekle
Eğitim Filmleri
Haberler
İletişim
21-12-2012 tarihinde, 11:27 saatinde eklendi
ATO'DAN 'Temel Gıda Hijyeni Eğitimi'ni tamamlayanlara sertifika
Bilgisayarınızda Silverlight yüklü değil. Yüklemek için tıklayınız.
Veya Eski Media Player görünümünde izleme için tıklayınız.
ATO'DAN 'Temel Gıda Hijyeni Eğitimi'ni tamamlayanlara sertifika
Ankara Ticaret Odası, ATO üyesi fırın, pastane, kafe ve unlu mamul satışı yapan firmalara gıda hijyeni konusunda kurs veriyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları törenle verildi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne göre, Ankara Ticaret Odası, üyelerine yönelik 'Temel Gıda Hijyen Eğitimleri'ne başladı.

Bu çerçevede, ATO üyesi fırın, lokanta, pastane ve kafeteryalarda, ekmek ve unlu mamul üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele yönelik ücretsiz eğitim programı uygulanıyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları törenle verildi.

ATO Başkanı Salih Bezci ve Tarım İl Müdürü Muhsin Temel'in katıldığı 'Temel Gıda Hijyen Eğitimi' ve ardından yapılan 'Sertifika Töreni'ne katıldı. Bezci, yaptığı konuşmada, hiçbir ücret talep etmeksizin ATO olarak kurs verdiklerini belirterek, "ATO'ya üye fırın, pastane, kafe ve unlu mamul satışı yapan firmalarda çalışan 30 bin personelin kademeli olarak kurslara katılmasını bekliyoruz. Söz konusu yeni düzenlemeye göre bu eğitime katılmayan veya sertifika hakkına sahip olmayan firmalar, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yapılacak denetimler sonucunda, bunu yapmamaları durumunda 2 bin 500 TL para cezasıyla karşı karşıya kalacaklardır" dedi. Üyelerin mağduriyet yaşamamaları için bu eğitimleri ücretsiz olarak başlatma kararını aldıklarını söyleyen Bezci, böylelikle firmalara eğitim hizmetinin başlatıldığını ve vatandaşın daha hijyenik ürünler üretmesine katkı sağlamış olduklarını ifade etti.

Tarım İl Müdürü Muhsin Temel ise, gıda hijyeninin önemine vurgu yaparak, "Ekmeği elinizle değil gözünüzle seçin, bu uygulamaların tamamı sizin ve geleceğimiz için yapıldı. Bu, 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren de zorunluluk haline getirildi" dedi.

ATO Başkanı Bezci ve Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, 'Temel Gıda Hijyen Eğitimi' kapsamında sertifika alanlara sertifikalarını verdi.

Paylaşım
Yazdır Yorumlar 0 Yorum
Diğer İlgili Başlıklar
Kurban Bayramı için hazırlıklar tamam 26-08-2016 tarihinde eklendi
Organik arıcılık yapana kovan başına 10 lira destek 26-08-2016 tarihinde eklendi
Brezilya'dan 17 bin Brangus cinsi besilik sığır geldi 26-08-2016 tarihinde eklendi
FİSKOBİRLİK fındık fiyatını 14 liraya yükseltti 25-08-2016 tarihinde eklendi
4. Metod Demonstrasyonu Ezine ilçesi Pazarköy'de yapıldı 24-08-2016 tarihinde eklendi
Kurbanlık hayvan alırken dikkat 24-08-2016 tarihinde eklendi
Kurbanlık hayvan sayısı yeterli 19-08-2016 tarihinde eklendi
Bakan Faruk Çelik Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi'ni ziyaret etti 18-08-2016 tarihinde eklendi
TİGEM tohumluk fiyatlarını açıkladı 15-08-2016 tarihinde eklendi
FİSKOBİRLİK'te hedef 20 bin ton alım 15-08-2016 tarihinde eklendi
Zirai tahminler çiftçinin işini kolaylaştırıyor 12-08-2016 tarihinde eklendi
''Tarım ve İnsan'' fotoğraf sergisi Ankara'da 10-08-2016 tarihinde eklendi
Kredi borcu olan çiftçiye müjde 10-08-2016 tarihinde eklendi
Fiskobirlik 2016 ürünü alımlarına başladı 09-08-2016 tarihinde eklendi
Elektronik kimlik çalışmalarına devam 09-08-2016 tarihinde eklendi
Bakan Çelik'ten önemli mesajlar 08-08-2016 tarihinde eklendi
Bakan Çelik Konya'da halka seslendi 05-08-2016 tarihinde eklendi
Bitkisel üretim destekleme ödeme esasları belirlendi 05-08-2016 tarihinde eklendi
Fındığa talip çıktı 05-08-2016 tarihinde eklendi
Su ürünleri destekleri başladı 04-08-2016 tarihinde eklendi
Bilgi, görüş ve önerileriniz için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Tarım Özel
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat BİRİŞİK tarımsal araştırma çalışmaları ve üretime yansımaları hakkında önemli bilgiler verdi.
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Mevlüt ŞAHİN tohum araştırma çalışmaları, biyokaçakçılık, biyoteknoloji gibi konularda önemli bilgiler verdi.
İyi Tarım Uyg. ve Organik Tarım Dai. Bşk Vildan Karaarslan ve sertifikalandırma kuruluşu yetkilisi Nurper Mortaş organik tarımla ilgili merak edilenleri anlattı
Kamu Spotları
Toprak Ana Kamu Spotu
Takviye Edici Gıdalar Kamu Spotu
Süt Kamu Spotu
Su Ürünleri Kamu Spotu
Dünya Gıda Günü Kamu Spotu
Sağlıklı Mangal Kullanımı Kamu Spotu
Sağlıklı Bayramlar Kamu Spotu
Piliç Eti Kamu Spotu
Okul Sütü Kamu Spotu
Okul Kantini Gıda Yonetmeliği Kamu Spotu
Kurbanlık Hayvan Seçimi Kamu Spotu
Kurbanlık Hayvan Refahı Kamu Spotu
Kurban Kesimi ve Sonrası Kamu Spotu
Kurban Etinin Saklanması Kamu Spotu
Kurban Kamu Spotu
Güvenilir Gıda Kamu Spotu
Gıda İntoleransı Kamu Spotu
Brucella - Üretici Kamu Spotu
Brucella - TüketiciKamu Spotu
Ziyafet - Yavaş Kamu Spotu
En Çok
Okunanlar İzlenenler
Tarım TV ® 2010 - 2015