TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi
Ana Sayfa Siteme Ekle
Eğitim Filmleri
Haberler
İletişim
21-12-2012 tarihinde, 11:27 saatinde eklendi
ATO'DAN 'Temel Gıda Hijyeni Eğitimi'ni tamamlayanlara sertifika
Bilgisayarınızda Silverlight yüklü değil. Yüklemek için tıklayınız.
Veya Eski Media Player görünümünde izleme için tıklayınız.
ATO'DAN 'Temel Gıda Hijyeni Eğitimi'ni tamamlayanlara sertifika
Ankara Ticaret Odası, ATO üyesi fırın, pastane, kafe ve unlu mamul satışı yapan firmalara gıda hijyeni konusunda kurs veriyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları törenle verildi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne göre, Ankara Ticaret Odası, üyelerine yönelik 'Temel Gıda Hijyen Eğitimleri'ne başladı.

Bu çerçevede, ATO üyesi fırın, lokanta, pastane ve kafeteryalarda, ekmek ve unlu mamul üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele yönelik ücretsiz eğitim programı uygulanıyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları törenle verildi.

ATO Başkanı Salih Bezci ve Tarım İl Müdürü Muhsin Temel'in katıldığı 'Temel Gıda Hijyen Eğitimi' ve ardından yapılan 'Sertifika Töreni'ne katıldı. Bezci, yaptığı konuşmada, hiçbir ücret talep etmeksizin ATO olarak kurs verdiklerini belirterek, "ATO'ya üye fırın, pastane, kafe ve unlu mamul satışı yapan firmalarda çalışan 30 bin personelin kademeli olarak kurslara katılmasını bekliyoruz. Söz konusu yeni düzenlemeye göre bu eğitime katılmayan veya sertifika hakkına sahip olmayan firmalar, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yapılacak denetimler sonucunda, bunu yapmamaları durumunda 2 bin 500 TL para cezasıyla karşı karşıya kalacaklardır" dedi. Üyelerin mağduriyet yaşamamaları için bu eğitimleri ücretsiz olarak başlatma kararını aldıklarını söyleyen Bezci, böylelikle firmalara eğitim hizmetinin başlatıldığını ve vatandaşın daha hijyenik ürünler üretmesine katkı sağlamış olduklarını ifade etti.

Tarım İl Müdürü Muhsin Temel ise, gıda hijyeninin önemine vurgu yaparak, "Ekmeği elinizle değil gözünüzle seçin, bu uygulamaların tamamı sizin ve geleceğimiz için yapıldı. Bu, 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren de zorunluluk haline getirildi" dedi.

ATO Başkanı Bezci ve Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, 'Temel Gıda Hijyen Eğitimi' kapsamında sertifika alanlara sertifikalarını verdi.

Paylaşım
Yazdır Yorumlar 0 Yorum
Diğer İlgili Başlıklar
Bakan Çelik'ten kırmızı et piyasasına ilişkin açıklama 27-03-2017 tarihinde eklendi
Tarımsal eğitim seferberliği başladı 24-03-2017 tarihinde eklendi
Erzurum'da kırmızı et sektörü konuşuldu 24-03-2017 tarihinde eklendi
Bakan Çelik: Ekmekte GDO tespit edilmemiştir 23-03-2017 tarihinde eklendi
Doğal çiçek soğanları ihracatına düzenleme 23-03-2017 tarihinde eklendi
GDO denetimleri sürüyor 22-03-2017 tarihinde eklendi
Rakıya yerli anason şartı 21-03-2017 tarihinde eklendi
''Rus ürünleriyle ilgili kısıtlama söz konusu değil'' 20-03-2017 tarihinde eklendi
''72 bin fındık üreticisi ürününü sigortaladı'' 20-03-2017 tarihinde eklendi
Organik üretime destek sürüyor 20-03-2017 tarihinde eklendi
Genç Çiftçi Hibe desteklerinde geri sayım başladı 17-03-2017 tarihinde eklendi
Çanakkale tarımı masaya yatırıldı 16-03-2017 tarihinde eklendi
Ordulu genç çiftçinin zambak başarısı 16-03-2017 tarihinde eklendi
Hayvancılık yatırımlarına hibe desteği 15-03-2017 tarihinde eklendi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in Adana temasları 13-03-2017 tarihinde eklendi
81 ilden gelen kadın çiftçiler Ankara'daydı 10-03-2017 tarihinde eklendi
Hayvancılıkta yeni dönem 10-03-2017 tarihinde eklendi
Kırmızı et açığı onlarla kapatılacak 08-03-2017 tarihinde eklendi
Gıdalara eklenebilecek vitamin ve mineraller 08-03-2017 tarihinde eklendi
Hayvancılık yatırımlarına hibe desteği geliyor 07-03-2017 tarihinde eklendi
Bilgi, görüş ve önerileriniz için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Tarım Özel
Genç Çiftçi Hibe desteklerinde geri sayım başladı
Hayvancılıkta yeni dönem
Gıda etiketlerinde yeni dönem başlıyor
Kamu Spotları
Nitrat Kirliliği Kamu Spotu
Bakliyat Kamu Spotu
FAO Gıda Günü Kamu Spotu
Toprak Ana Kamu Spotu
Takviye Edici Gıdalar Kamu Spotu
Süt Kamu Spotu
Su Ürünleri Kamu Spotu
Dünya Gıda Günü Kamu Spotu
Sağlıklı Mangal Kullanımı Kamu Spotu
Sağlıklı Bayramlar Kamu Spotu
Piliç Eti Kamu Spotu
Okul Sütü Kamu Spotu
Okul Kantini Gıda Yonetmeliği Kamu Spotu
Kurbanlık Hayvan Seçimi Kamu Spotu
Kurbanlık Hayvan Refahı Kamu Spotu
Kurban Kesimi ve Sonrası Kamu Spotu
Kurban Etinin Saklanması Kamu Spotu
Kurban Kamu Spotu
Güvenilir Gıda Kamu Spotu
Gıda İntoleransı Kamu Spotu
En Çok
Okunanlar İzlenenler
Tarım TV ® 2010 - 2015