TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi
Ana Sayfa Siteme Ekle
Eğitim Filmleri
Haberler
İletişim
26-04-2013 tarihinde, 16:20 saatinde eklendi
Niksar’da soğuğa dayanıklı ceviz çeşidi geliştirildi
Bilgisayarınızda Silverlight yüklü değil. Yüklemek için tıklayınız.
Veya Eski Media Player görünümünde izleme için tıklayınız.
Niksar’da soğuğa dayanıklı ceviz çeşidi geliştirildi
15 Yıl süren akademik çalışma sonrası geliştirilen ve “Niksar-1” adı verilen soğuğa dayanıklı ceviz çeşidi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarafından tescil edildi.

 

15 Yıl süren akademik çalışma sonrası geliştirilen ve “Niksar-1” adı verilen soğuğa dayanıklı ceviz çeşidi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarafından tescil edildi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça, 15 yıl süren çalışma sonucunda yetiştirdiği, soğuğa dayanıklı ve "Niksar-1" adını verdiği ceviz çeşidinin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tescillendiğini söyledi.

Akça, Türkiye'de ilkbahar geç donları sebebiyle ceviz üretiminde ve veriminde ciddi anlamda kayıplar söz konusu olduğunu belirtti.

Verimli ve geç yapraklanacak çeşitler yetiştirmek için 1998 yılında başlattığı "Türkiye'de Ceviz Islahı" çalışmasının bu sene tamamlandığını ifade eden Akça, çalışma sonucunda 8 ceviz çeşidi elde ettiğini dile getirerek, "Bunlardan 'Niksar-1' adını verdiğimiz çeşidimiz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından mart ayında tescil edildi" diye konuştu.

Paylaşım
Yazdır Yorumlar 0 Yorum
Diğer İlgili Başlıklar
Genç çiftçiye hibe ödemesi yapıldı 02-12-2016 tarihinde eklendi
Düzceli üreticiler fındıkla ilgili bilgilerini tazeledi 02-12-2016 tarihinde eklendi
Adaçayının zahmetli hasadı 01-12-2016 tarihinde eklendi
Üretici fidanlara gözü gibi bakacak 01-12-2016 tarihinde eklendi
Elazığ'da alabalık üretimi yüzde 30 arttı 01-12-2016 tarihinde eklendi
Ayılara elektroşoklu önlem 01-12-2016 tarihinde eklendi
60 bin üretici destekten faydalanacak 30-11-2016 tarihinde eklendi
Su seviyesi çiftçileri rahatlatıyor 30-11-2016 tarihinde eklendi
Kuru incir mor ışıkla kontrol ediliyor 30-11-2016 tarihinde eklendi
Adana kebabın lezzet sırrı 30-11-2016 tarihinde eklendi
Fındık üreticileri çilekten memnun 30-11-2016 tarihinde eklendi
8. Uluslararası Avrasya Bitki Fuarı 29-11-2016 tarihinde eklendi
Orman köylüsü defne yaprağıyla geçiniyor 29-11-2016 tarihinde eklendi
Bal festivaline ilgi yoğun oldu 29-11-2016 tarihinde eklendi
Vatandaşlar hamsiye doydu 29-11-2016 tarihinde eklendi
Avcılık kurallarına uymayanlara ceza 29-11-2016 tarihinde eklendi
"Hiçbir gıda takviyesi iyileştirici özellik taşımaz" 29-11-2016 tarihinde eklendi
Çelik Şanlıurfa'da önemli açıklamalarda bulundu 28-11-2016 tarihinde eklendi
Doktorun rüyası müzeye dönüştü 28-11-2016 tarihinde eklendi
3. Gürsu Deveci Armudu Şenliği 28-11-2016 tarihinde eklendi
Bilgi, görüş ve önerileriniz için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Tarım Özel
Gıda takviyeleri ilaç değildir
BÜGEM Genel Müdür Vekili Mesut Akdamar Milli Tarım Projesi’ni anlattı
Gıda ve Tarıma İklim Etkisi
Kamu Spotları
FAO Gıda Günü Kamu Spotu
Toprak Ana Kamu Spotu
Takviye Edici Gıdalar Kamu Spotu
Süt Kamu Spotu
Su Ürünleri Kamu Spotu
Dünya Gıda Günü Kamu Spotu
Sağlıklı Mangal Kullanımı Kamu Spotu
Sağlıklı Bayramlar Kamu Spotu
Piliç Eti Kamu Spotu
Okul Sütü Kamu Spotu
Okul Kantini Gıda Yonetmeliği Kamu Spotu
Kurbanlık Hayvan Seçimi Kamu Spotu
Kurbanlık Hayvan Refahı Kamu Spotu
Kurban Kesimi ve Sonrası Kamu Spotu
Kurban Etinin Saklanması Kamu Spotu
Kurban Kamu Spotu
Güvenilir Gıda Kamu Spotu
Gıda İntoleransı Kamu Spotu
Brucella - Üretici Kamu Spotu
Brucella - TüketiciKamu Spotu
En Çok
Okunanlar İzlenenler
Tarım TV ® 2010 - 2015