Atıl araziler kuru fasulye tarlası oldu

15 September Tuesday, 2020
Kayseri’de kullanılmayan tarım arazilerine hibe desteğiyle çiftçiye verilen kuru fasulye tohumları ekildi, çalışma bereketli bir hasatla sonuçlandı.
Atıl araziler kuru fasulye tarlası oldu Haber: Kayseri İl Enformasyon
Fotoğraf: Emine YEŞİLÖZ - İsmail Tolga PEKŞEN

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kullanılmayan tarım arazilerini kuru fasulye tarlasına çevirecek bir çalışma başlattı. Tarlasına hibe desteğiyle dağıtılan tohumları eken çiftçilerin hasatta yüzü güldü.

Ekilmedik bir karış yer bırakmamak amacıyla yola çıkan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bakanlığın sağladığı yüzde 75 hibe destekli kuru fasulye tohumlarını çiftçilere ulaştırdı. Kullanılmayan tarım arazilerine ekilen tohumlarla verimli bir üretim gerçekleşti.

Talas ilçesinde 75 dekar tarlasına hibe destekli kuru fasulye tohumu eken çiftçinin tarlasındaki hasada katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, önümüzdeki yıllarda kentteki fasulye üretimini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Pandemi nedeniyle yaşanan zor süreci üreterek aşacağımızı vurgulayan Şahin, “Ekilmedik bir karış yer bırakmamak için buğday, mercimek ve kuru fasulye tohumunu dağıttığımız ürünlerin hasadında da çiftçilerimizin yanındayız. Bugün burada yerli ve milli tohumdan oluşan kuru fasulye hasadında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Ülkemizin dışarıya bağımlı kalmadan kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak seviyeye gelmesi adına elimizden geleni yapıyoruz. Müdürlüğümüz her zaman üreten çiftçimizin yanındadır. Hasadını yaptığımız bu tarlada verim ve kalitenin çok iyi olduğunu ve çiftçimizin aldığı verimden yüzünün güldüğünü görmekteyiz. Bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyoruz. Sürdürülebilir tarım için bundan sonrada üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Tarlalarına yerli çeşit olan “Üstün 42” çeşidi tohumu eken üreticiler, hasatta elde ettikleri verimden memnun olduklarını, önümüzdeki sezon daha çok alana kuru fasulye ekeceklerini ifade ettiler.
kayseri kuru fasulye tarım arazisi yerli tohum hibe destek tarım ve orman