Batman’da lavanta ferahlığı

28 November Thursday, 2019
GAP Bölge Kalkınma İdaresinin desteğiyle Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanan proje kapsamında 17 ayrı noktada alternatif ürün olarak lavanta bahçeleri kuruldu.
Batman’da lavanta ferahlığı Batman’da 17 ayrı noktada alternatif ürün olarak lavanta bahçesi kuruldu.

Batman Valisi Hulusi Şahin, hedeflerinin çiftçilerinin gelirini arttırmak olduğunu söyledi. Vali Şahin "Bu süreç içerisinde çok çalışmalar yaptık. Sonunda lavantaya ulaştık. Kekik, ada çayı gibi başka aromatik bitkilerin de olabileceği sonucuna ulaştık ama neticede bu bir deneme işidir. Bugün burada bunu yapıyoruz. Bu sene deneme üretimleri yapacağız. Buradan elde edeceğimiz sonuçlara göre önümüzdeki sene çiftçimizi yönlendireceğiz. Biz inanıyoruz ki lavanta Batman'a çok yakışacak ve uyacak bir bitki olacak. Hedefimiz çiftçimizin gelirini artırmak. Birim alanda elde ettikleri ürünü artırabilmek için bu tür çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas da lavanta bahçelerinin Hasankeyf, Gercüş, Kozluk, Sason ve Beşiri ilçelerinde de yaygınlaştırılacağını söyledi. Kıyas, projenin yüzde 90'ının GAP Bölge Kalkınma İdaresince desteklendiğini bildirdi.

Konuşmalardan sonra Valinin de katılımıyla Kıra Dağı mesire alanında lavantalar toprakla buluştu.
batman lavanta bahçe vali şahin alternatif ürün