Bilecik lavanta bahçesi olacak

13 November Wednesday, 2019
Sanayici ve çiftçilerin destekleriyle oluşturulacak lavanta bahçesiyle, İstanbul ve Ankara'ya 2 saatlik mesafede bulunan Bilecik'e, büyükşehirlerden turist çekilmesi hedefleniyor
Bilecik lavanta bahçesi olacak İstanbul ve Ankara'ya yüksek hızlı trenle 2 saatlik mesafede bulunan Bilecik'te, büyükşehirlerden gelen turist sayısını artırmak amacıyla lavanta bahçesi oluşturulacak.

Bilecik Valiliği ile Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde, sanayiciler ile çiftçilerin destekleriyle kentte alternatif bitkilerin yetiştirilmesi çalışmaları kapsamında, merkeze bağlı Ulupınar köyünde kullanılmayan 33 dönümlük araziye lavanta dikilmesi kararlaştırıldı.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk “Üretim miktarını ve kalitesini artırarak ilin ekonomisine daha fazla katkı sağlamak istiyoruz, tarımsal faaliyetlerimizi bunun üzerine kuruyoruz. Bugün de burada lavantayı deniyoruz. Bunu da çiftçi-sanayici el ele yapıyoruz. Çünkü lavanta, katma değeri yüksek olan bir ürün, çiçeğini satarak da değerlendirebiliriz ama yağını farklı alanlarda kullanarak da değerlendirebiliriz. Bilecik, doğasının bakirliği ve lavantayla renklenen doğasıyla, mutlaka seyirlik ve ziyaret edilecek bir yer haline gelecek. Daha iyi bir çalışma sergilemek istiyoruz, kendimizle yarışıyoruz. İlimizi daha iyi bir noktaya getirmek için el birliğiyle çalışmak istiyoruz. İnşallah bereketli olacak. Bu ürün ilimizde önemli bir açılım kapısı olacak." dedi.

Bilecik Milletvekili Selim Yağcı da “Sanayicilerimizle köylülerimizi burada buluşturarak bir güzelliğe daha imza atıyoruz. Tarih boyunca gelen bu kokuları müşahhas hale getirip, lavanta gibi güzel kokan, güzel görüntü veren bir bitkiyi ilk defa şehrimizde toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu değerli topraklar, eminim ki bu bitkinin hakkını verecek.” ifadelerini kullandı.
bilecik lavanta bahçe ankara istanbul