Bursa’da genç üreticilere küçükbaş hayvanları teslim edildi

11 January Friday, 2019
Tarım ve Orman Bakanlığı Genç Çiftçi Projesi ile üreticilere desteklerini sürdürüyor. Proje kapsamında Bursa’da 50 üreticiye toplam bin 700 adet damızlık koyun teslim edildi.
Bursa’da genç üreticilere küçükbaş hayvanları teslim edildi Haber: Bursa il Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN

Tarım ve Orman Bakanlığı Genç Çiftçi Projesi ile üreticilere desteklerini sürdürüyor. Proje kapsamında Bursa’da 50 üreticiye toplam bin 700 adet damızlık koyun ve koç teslim edildi.

İldeki diğer projelerle birlikte 2018 yılının başından itibaren 198 üreticiye toplamda 5 milyon 940 bin lira hibe desteği verildi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, desteklerin artarak devam edeceği müjdesini verdi. Aygül “Hayvan seçiminden dağıtımına kadar emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum. Güzel hayvanlarla güzel bir şekilde bu projeyi tamamlamaktayız. Damızlık hayvan fabrika gibidir. Fabrikanın temeli iyi olursa başarı da yüksek olur. İnanıyorum ki çiftçilerimiz de bu süreçte hayvanlarına iyi bakarak bu projeyi başarıyla sürdüreceklerdir. Genç Çiftçi projemiz dâhil olmak üzere ilimizde uyguladığımız diğer projelerimiz de artarak devam edecektir. Teşriflerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyor; projemizin tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
 
bursa genç çiftçi üretici destek koyun