Bursa’da teknik personele arazi eğitimi

22 May Wednesday, 2019
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Teknik Destek Programı kapsamında Bursa’da görev yapan teknik personele “Arazi Kullanım Planlaması ve İlkeleri Eğitimi ile Teknik Kapasiteyi Geliştirme Projesi” tanıtıldı. Proje dahilinde katılımcılara 5 gün eğitim verilecek.
Bursa’da teknik personele arazi eğitimi Haber    : Bursa İl Enformasyon
Kamera : Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf : Orhan KAĞITÇI
 
Bursa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Teknik Destek Programı kapsamında “Arazi Kullanım Planlaması ve İlkeleri Eğitimi ile Teknik Kapasiteyi Geliştirme Projesi” nin tanıtımını yaptı. Bu kapsamda destek almaya hak kazananlar verilecek arazi eğitiminde bir araya geldi.

55 teknik personele verilecek eğitimin açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül, ‘’Tarım ve hayvancılık açısından büyük önem arz eden tarım topraklarımızın amaç dışı kullanılmasının önlenmesi, üzerinde gelişi güzel yapılaşmaya izin verilmemesi ve gelecek nesiller için üretim özelliklerini koruyarak ulaştırılması amacıyla 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu çıkarılmıştır. Ancak kanunun çıkarıldığı 2005 tarihinden sonraki süreçte de, kamu kurumları başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarca yapılan imar düzenlemelerinde kanunun ruhuna uygun hareket edilmediği ve tarım arazilerinde önemli tahribatlar yapıldığı gözlenmiştir. İşte bu gelişi güzel arazi bozulmalarının önüne geçmek ve ilgili kurum ve kuruluşların planlama yaparken daha duyarlı hareket etmelerini sağlamak üzere “Arazi Kullanımı ve İlkeleri Eğitimi ile Teknik Kapasiteyi Geliştirme Projesi” hazırlanmıştır.  Projemiz Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansına sunulmuş ve Ajans tarafından teknik destek programı kapsamına alınmıştır. Bu eğitim ile Arazi Kullanım Planlamasının Bursa ilinde hayata geçirilmesini sağlamak amaçlı ilk adım atılmış olacaktır.’’ dedi.

Açılış toplantısı eğitim sunumları ile devam etti.
 
bursa arazi proje destek eğitim bebka