Bursa’da üretici ve kooperatiflere eğitim

21 October Monday, 2019
Bursa’da üreticiler ile kooperatiflerin ürün pazarlama, ihracat, girdi tedariki gibi konularda yaşadıkları sorunlara çözüm için çalışma başlatıldı. 26 kooperatif yönetimi kurulu üyesi ile 14 Tarım Bakanlığı çalışanına yönelik eğitimler sürüyor.
Bursa’da üretici ve kooperatiflere eğitim

Kamera :Bilgin ÇALIŞKAN

Fotoğraf : Orhan KAĞITÇI

Bursa’da tarım alanındaki eğitimler tüm hızıyla sürüyor.

Üreticilerle ile kooperatiflerin ürün pazarlama, ihracat, girdi tedariki gibi konularda yaşadıkları sorunlara çözüm üretmek amacıyla, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanarak Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'na (BEBKA) sunulan "Üretici Örgütlerinin Pazarlama Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi" kabul edildi, eğitimler başladı.

Proje kapsamında; Bursa’dan seçilen 26 kooperatifin yönetim kurulu üyelerine ve kooperatifler konusunda çalışan 14 İl Müdürlüğü personeline, konusunda uzman eğitmenler tarafından çeşitli eğitimler verilecek.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müdürü Hamit Aygül sözlerine Kooperatiflerin önemine vurgu yaparak başladı ve, ''Kooperatifler, çiftçilerimizin ürettikleri ürünleri ve sundukları hizmetleri, hak ettiği değeri ile pazarlayabilme amacına en iyi hizmet eden müesseselerdir'' dedi.

Kooperatifçiliğin, birlik şuurunun hakim olduğu, çiftçinin ihtiyacından doğan önemli bir yapılanma olduğunu ifade eden Aygül konuşmasında; projenin içeriği, işleyişi ve hedeflerini anlattı.

Aygül konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ''Proje kapsamında eğitim alacak olan İl Müdürlüğümüz personeli daha sonra il genelinde ekonomi, pazarlama, satış, e-ticaret, markalaşma, lojistik ve kooperatiflere verilen destekleme ve hibe konularında edindikleri bilgileri, diğer kooperatiflere de aktaracaklardır. Kooperatif üyelerinin; temel ekonomi eğitimleri ile maliyet analizi, karlılık hesapları hakkında bilgi düzeyleri artacaktır. Pazarlama, satış ve lojistik eğitimi ile ürettikleri ürünü pazarlarken pazarlama yöntemlerini uygulayarak daha akılcı kararlar alacaktır. E-ticaret eğitimi ile zaman ve mekan sınırlaması olmadan bilişimden yararlanarak ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştıracaktır. Yapılacak eğitimler ile Bursa'mızın değeri olan tarımsal ürünlerimizin ülkemiz ve dış pazarlarda daha fazla tanınması, ticari faaliyete konu olması sağlanacaktır” dedi.

bursa eğitim kooperatif üretici