Büyük Menderes Havzası’nda planlama

08 November Friday, 2019
Aydın'da Büyük Menderes Havzası Taşkın ve Kuraklık Yönetim Planları tamamlandı. Planlar ile taşkın riski altındaki alanlar belirlendi.
Büyük Menderes Havzası’nda planlama Aydın'da Büyük Menderes Havzası Taşkın Yönetim Planı ve Büyük Menderes Havzası Kuraklık Yönetim Planının kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, 2016 yılında başlanan Taşkın Yönetimi Projesinin tamamlandığını söyledi. Uzun, Taşkın Yönetim Planı ile taşkın riski ön değerlendirmesi, taşkın tehlike haritaları ve taşkın risk haritalarının çıktıları kullanılarak, taşkın öncesi, taşkın anı ve taşkın sonrasında yapılması gereken çalışmaların, alınacak önlemlerin ve taşkından korunma hususunda yatırımların yönlendirilebilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Genel Müdür Yardımcısı Uzun, planlar doğrultusunda 267 tedbirin belirlendiğinin altını çizdi. Tedbirlerin kamu kurum, kuruluş ve vatandaşlarla paylaştıklarını ifade etti.

Türkiye'nin 25 havzası için Taşkın Yönetim Planı'nın 2021 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Büyük Menderes Havzası ile birlikte Yeşilırmak, Antalya, Ceyhan, Susurluk, Aras, Kızılırmak, Batı Karadeniz, Kuzey Ege, Gediz, Küçük Menderes, Sakarya ve Akarçay havzalarında Taşkın Yönetim Planları tamamlandı. Diğer 10 havza için ise çalışmaların devam ediyor.
büyük menderes havza aydın ova taşkın koruma