Çanakkale’de arıcılar uzmanlarla buluştu

14 March Thursday, 2019
Çanakkale’de arıcılar ile uzmanlar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün düzenlediği panelde bir araya geldi. Panelde arıcılar görüşlerini ve isteklerini paylaştı, uzmanlardan yeni bilgiler edindiler. Sektör açısından verimli geçen toplantıya yetkililer ve üreticiler katıldı.
Çanakkale’de arıcılar uzmanlarla buluştu Haber: Çanakkale İl Enformasyon

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen panelde aracılar, uzmanlar ve yetkili makamlar bir araya geldi.

 “Çanakkale‘de Arıcılık ve Arı Ürünleri” başlıklı panelde arıcılar görüşlerini ve isteklerini paylaştı, uzmanlardan yeni bilgiler edindi.

Panelde Muğla Odun Dışı Ürünler Şube Müdürü Yüksel Yanmadık, Doç Dr. Hanife Akyalçın ve Prof Dr. Muhsin Doğaroğlu katılımcıların sorularını cevapladı.

Panele Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy ve Çanakkale İli Arı Yetiştiriciliği Başkanı Cahit İleri katıldı. Vali Tavlı “Çiftçimizin her zaman yanındayız. Arıcılık konusunda markaları güçlendirmemiz lazım. Özellikle kaliteyi arttırıp ihracata yönelik çalışma yaptığımız zaman, hepimizin bundan elde ettiği fayda artacaktır.” dedi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ “Biz arıcılar birliğimizle ve arıcılarımızla son 4-5 yıldır hakikaten çok önemli adımlar attık. İnşallah bundan sonra birlikte hareket ederek Çanakkale’mizde ürettiğimiz balın kalitesini yükseltip, pazarlamasını en iyi şekilde yapacağız. Amacımız hem ilimize büyük katkı sağlamak, hem de arıcımızın gelir kaynağını arttırmaktır.” ifadelerini kullandı.

Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy “Ülkemizde Her yıl ortalama 105 bin ton civarında bal üretip ülke ekonomisine 1,5 milyar liralık katkı sağlayan arıcılarımızın her daim yanlarındayız.” şeklinde konuştu.

Çanakkale İli Arı Yetiştiriciliği Başkanı Cahit İleri “Eğitilmiş insanın kaliteli bal üretiminde, arı ürünü üretiminde ve sağlıklı gıda için önemli olduğu düşünüyorum. Arıcılık dünden bu güne koşar adımlarla hızla büyüyor. Vatandaşların arıcılığa karşı ilgisinin büyük olduğunu görüyoruz. Dünden bugüne önemli projeleri bitirdik. Şuan yürüyen projelerimiz var. Onlar bittikten sonra Çanakkale Türkiye genelinde inşallah 1 numara olacak.” sözlerini dile getirdi.

Panelde katılımcılardan gelen sorular, Panelistler tarafından cevaplandırılmasının ardından, 65 yaş ve üzeri arıcılık yapan üreticilere onur plaketi verilerek program sona erdi.
 
çanakkale arı bal panel tarım orman