Çanakkaleli çiftçilere süt hijyeni ve meme sağlığı eğitimi

20 February Tuesday, 2024
Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle illerde besicilere çeşitli eğitimler veriyor. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Çanakkale’deki 2 köyde süt hijyeni ve meme sağlığı eğitimi düzenlendi.
Çanakkaleli çiftçilere süt hijyeni ve meme sağlığı eğitimi
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle Kaldırımbaşı ve Yeniçiftlik köylerinde süt hijyeni ve meme sağlığı eğitimi düzenlendi. İl Müdürü Nazan Türkarslan, eğitime dair bilgiler verdi ve katılımcılara hijyen kiti dağıtıldı.
 
İl Müdürü Nazan Türkarslan, eğitimin önemini vurgulayarak şunları söyledi:
"Süt hijyeni ve meme sağlığı, hem insan sağlığı hem de hayvan refahı için son derece önemlidir. Bu eğitimle, üreticilerimize süt hijyeni ve meme sağlığı konusunda bilgi ve beceri kazandırarak süt kalitesini ve hayvan refahını artırmayı amaçlıyoruz. Eğitim, üreticilere işletmelerinde karşılaştığı süt hijyeni ve meme sağlığı problemlerini çözme konusunda beceriler kazandıracaktır. Kaliteli ve hijyenik süt üretimi için bu tür eğitimlere devam edeceğiz" dedi.
 
Üreticiler süt hijyeni ve meme sağlığı konusunda verilen bilgilerinin hayvanların sağlığını korumak ve daha kaliteli süt üretmek için kendilerini olumlu yönde çok geliştirdiklerini ifade ettiler. Eğitim sonunda, katılımcılara süt sağımı hijyenini ve meme sağlığını korumaya yardımcı olacak hijyen kitleri dağıtıldı.
Çanakkale il tarım hijyen süt türkarslan