Ceviz diyarı Kaman’da hasat başladı

12 October Tuesday, 2021
Kırşehir’in ceviz deposu Kaman’da hasat telaşı yaşanıyor. Yerli çeşitlerde verimli başlayan hasattan yüksek rekolte bekleniyor. İnce kabuğu ve aromasıyla Türkiye’de marka haline gelen Kaman cevizi kent ekonomisine de önemli katkı yapıyor. Yaklaşık 250 bin ceviz ağacının bulunduğu ilçede 400 yıllık Anıt Ceviz ağaçları da dikkat çekiyor.
Ceviz diyarı Kaman’da hasat başladı Haber: Kemal LAYIK - Kırşehir İl Enformasyon

"Ceviz deposu" Kırşehir'de hasat başladı, bahçeler bereketiyle çiftçiyi sevindirdi.

Ceviziyle Türkiye’de marka haline gelen Kaman’da bereketli hasat dönemi yaşanıyor.

Ceviz bahçelerinde çalışan üreticileri ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, coğrafi işaret alan Kaman cevizinin lezzetiyle marka değeri kazandığını söyledi.

Seçen, “Kaman deyince herkesin aklına direk ceviz geliyor. Bizde İl Müdürlüğü olarak coğrafi işarette almış olan bu değerimizi korumak ve tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kaman cevizinin ülke genelinde bu kadar tanınmış olması tesadüf değildir. Aromasının eşsiz olmasının yanı sıra ilçemizde 400 yıllık Anıt Ceviz ağaçlarının varlığı eskiden beri bu bölgede ceviz yetiştiriciliğinin yapıldığının ispatıdır. Ceviz Kaman halkı için oldukça önemli bir üründür. Tabiri caizse bu topraklarda yaşayanlar cevizle doğmuş cevizle büyümüşlerdir. İlçemizde yılda 2500-3500 ton arası üretim yapılmaktadır. 2021 hasadının başta üreticilerimiz olmak üzere herkese hayırlı olmasını diliyorum “ dedi.

Bahçesinde ceviz ve badem yetiştiren üretici Bayram Karakaya da yerli çeşitlerden kaliteli verim aldıklarını dile getirdi.
kırşehir kaman ceviz hasat tarım ve orman