Coğrafi İşaretler Zirvesi başladı

20 September Friday, 2019
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi Ankara’da başladı. Zirve kapsamında konuya ilişkin oturumlar yapılacak, sergi ve stantlar gezilebilecek.
Coğrafi İşaretler Zirvesi başladı 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi Ankara’da başladı.

Ankara Ticaret Odası Congresium'da gerçekleştirilen zirvede açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan yaptı.

Erdoğan konuşmasında "Anadolu’nun mirasına sahip çıkmak, takdire şayandır. Gaziantep baklavası, Aydın inciri ve Malatya kayısısı ise Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili almış üç ürünümüz. Afyon sucuğu, Kayseri mantısı, Giresun tombul fındığı gibi 15 ürün için de Avrupa Birliği'ne tescil için başvurularımız yapıldı, işlemlerimiz devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda bu ürünler de ülkemizin anonim değerleri olarak dünya sahnesine çıkacak.” İfadelerine yerdi.

Emine Erdoğan, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütünün ve Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisinin verilerine göre, sahte ve taklit ürünlerin küresel ticaretteki payının yüzde 3,3'e ulaştığına da vurgu yaparak, "Bu haksız kazancın önüne geçilmesi ve fikri mülkiyet haklarının korunması da coğrafi işaretli ürünlerin artmasından geçiyor. Ayrıca, resmi kalite işareti olan coğrafi işaretin, ürünün pazarlama gücüne güç kattığı da bir gerçektir. Eğer biz, coğrafi işaret almaya aday ürün potansiyelimizi iyi kullanabilirsek, ekonomik anlamda da yeni kulvarlarda koşarız." değerlendirmesinde bulundu.

Coğrafi işaretleme sürecinin daha hızlı olmasını temenni ederek konuşmasını bitiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan, sergi açılışı yaptı, stantları gezdi.

ATO Congresium'daki sergi ve stantlar 21 Eylül Cumartesi gününe kadar vatandaşların ziyaretlerine açık olacak.
 
ankara coğrafi işaret ato cumhurbaşkanı recep tayyip Erdoğan emine erdoğan