Dada Göletinde sona doğru...

31 March Tuesday, 2020
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bulunan Dada Göletinde sona yaklaşıldı. Proje tamamlandığında 870 dekar tarım arazisinin suya kavuşacak.
Dada Göletinde sona doğru... Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü,  Balıkesir’e yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye devam ediyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sayesinde derelerdeki taşkın riski de azaltılmış oluyor.

Balıkesir ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Balıkesir İli Dursunbey İlçesi Akçagüney-Dada Göletinde yüzde 98 fiziki gerçekleşmenin sağlandı. Akçagüney-Dada Göletinin ve sulama inşaatının tamamlanmasıyla birlikte toplamda 870 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak.

Bölge insanına ek gelir sağlanacak

Temelden 29,32 metre yüksekliği ile Akçagüney-Dada göleti 604 bin m3 su biriktirme hacmine sahip. Akçagüney-Dada Göleti tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacak. Bununla birlikte bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 1 milyon 450 bin TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor.
dada gölet sona yaklaştı sulama tarım arazi