Dalbastı’da ‘kiraz sineği’ riski!

21 May Tuesday, 2019
Malatya’nın eşsiz lezzeti ‘Dalbastı’ kirazı için ‘kiraz sineği’ riski baş gösterdi. Üreticileri ellerini çabuk tutup ilaçlama yapmaya çağıran Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, büyük üreticilerin küçük bahçelerdeki ağaçları da ilaçlamasını önerdi. Çünkü; bu yıl toplu ilaçlama yapılamaması nedeniyle ilaçlanmayan ağaçlar riskin devam etmesine neden olabilir.
Dalbastı’da ‘kiraz sineği’ riski! Malatya'da kayısıdan sonra kentin önemli geçim kaynaklarından olup kendine özgü tadıyla bilinen "dalbastı" kirazında ‘kiraz sineği’ riski oluştu.
İlçede 15 farklı bölgeye kurulan tuzaklarda kiraz sineği genel olarak tespit edildi. Bu durumda da çiftçilerin bir an önce ilaçlamaya başlaması gerekiyor.
İlçede yazlık ev alanlar ve küçük bahçe sahipleri bireysel ilaçlamadan uzak duruyor. Bu durum büyük üreticileri de olumsuz etkiliyor. Zira ilaçlanmayan ağaçlardan gelen zararlılar ilaçlanmış ağaçları tekrar olumsuz etkiliyor. Konuya dikkat çeken Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, çare olarak herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğini belirtti ve büyük bahçe sahiplerinin küçük bahçelerdeki ağaçları da ilaçlamasını tavsiye etti.
Yeşilyurtlu kiraz üreticileri daha önceki yıllarda olduğu gibi toplu ilaçlamanın bundan sonra da yapılmasını talep ediyor.
 
dalbastı kiraz sinek ilaçlama yeşilyurt ziraat odası