Denizli’de geka ile ortak proje sözleşmesi

21 February Friday, 2020
Denizli’de Merkezefendi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’Büyükbaş Hayvanlarda Buzağı Ölümleri Olmasın’’ konulu eğitim, Güney Ege Kalkınma Ajansının 2019 yılı Teknik Destek programı kapsamında gerçekleştirilmesi uygun bulunmuştu. Bu kapsamda Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya ve Merkezefendi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nurdoğan Yaşar ile Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan’ın katılımıyla törenle sözleşme imzalandı.
Denizli’de geka ile ortak proje sözleşmesi Merkezefendi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yaşar, İl Müdürlüğü bünyesinde görevli veteriner hekim ve ziraat mühendislerinin (Zooteknist) kurumsal hizmet kapasitesinin artırılması amacıyla gerçekleştirilecek olan eğitimin öneminin hayvanların döl verimi performansının yükseltilmesi ve hastalık sebebiyle kayıpların en alt düzeye indirilmesinden geldiğine dikkat çekti. Yaşar, işletmenin sürü projeksiyonundaki artışın bölgesel hayvancılığın gelişmesine etki ederek ülke ekonomisine katkı sağlayacağını vurguladı.
 
09-12 Mart 2020 tarihleri arasında Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün toplantı salonunda uygulanacak olan projeye 40 teknik personelin katılması bekleniyor.