Domates hasadı başladı, üreticinin yüzü güldü

20 September Thursday, 2018
Tokat’ta tarlalarda domatesin hasadı biterken seralarda üretimin ekim sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Domates üreticileri bu yılki fiyatlardan memnun.
Domates hasadı başladı, üreticinin yüzü güldü Tokat’ın Ulaş Köyü’nde domates üreticileri tarladaki domatesin hasadını bitirdi, seralarda ise hasatın ekim ayı sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Köy 10 yıldır örtü altı sebze üretimi yapan Ahmet Yılmaz, domates üreticisinin bu sezon yüzünün güldüğünü kaydetti.

Tarlada domates hasadının bitmek üzere olduğuna dikkat çeken Yılmaz, serada ekim ayı sonuna kadar üretim yapmayı beklediklerini belirterek, “Şuanda tarlada hava şartlarından ve dolu yağışı nedeni ile açıkta domates üretim hemen hemen bitti. Örtü altı dediğimiz sera tipi domates üretimimiz devam ediyor. Bu yıl domates fiyatları yüksek. Şuanda tarlada 2 lirada serada domates 3 lira. Geçen yıl bu ayları baz alacak olursak çok düşüktü. 40-50 kuruş civarında idi. Bu yıl tarlada domates 2 liradan aşağı düşmedi. Buda üreticileri memnun etti” dedi.

Açıkta domates üretiminin hava şartları, bazı zararlılar nedeni ile sıkıntılı bir hal aldığını belirten Yılmaz, ”Bu nedenle Kazovada domates üretimi düştü.” diye konuştu.

Domates fiyatlarının sezon sonuna kadar artmasını beklediklerini belirten Yılmaz, salçalık domateste de sıkıntı olduğunun altını çizerek konuşmasına şöyle devam etti “Salçalık domates üretimi son aylara bırakıldı. Geçen yıl bu aylarda çok ucuzdu salçalık domates 25-30 kuruştu.  Bu yıl salçalık domates bulamıyoruz. Bulduğumuz domateste 2 lira” 
 
Tokat domates sera tarla hasat