Genç Çiftçi Projesi ile tesis kurdu

10 December Tuesday, 2019
Aydın'da yüksek öğrenimini tamamlayan iki kız kardeş, aldıkları hibeyle, yılda 3 ton istiridye mantarı üretim kapasiteli tesis kurdu.
Genç Çiftçi Projesi ile tesis kurdu Fatma ve Hatice Ağırbaş kardeşler hayallerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Abla-kardeş Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldıkları hibeyle, babalarının ahır olarak kullandığı yeri, yılda 3 ton istiridye mantarı üretim kapasiteli tesise dönüştürdü.
Kardeş Ağırbaş “Çevremizden  'Kız başınıza nasıl yapacaksınız?', 'Daha önce hiç mantar yetiştirdiniz mi', 'Ne anlarsınız?' diyenler oldu ama biz onlara hiç aldırış etmedik ve bu işe girdik. Önemli olan yapabileceğinize inanmaktı. Biz de buna inandık ve yola çıktık.” dedi.

En büyük destekçinin babaları olduğunu belirten Ağırbaş, “Kadın erkek ayrımı yok bence. Kadın da erkek de isterse her şeyi yapabilir. Erkeğin yaptığını kadın da yapabilir. Bence herkes kendi ayakları üstünde durabilmeli. Kendi paramızı kendimiz kazandığımız için çok mutluyum.” diye konuştu.

Kendi işlerini yaptıkları için mutlu olduklarını belirten Fatma Ağırbaş ise kadınların çok şeyi başarabileceklerini ifade etti.

Baba Mesut Ağırbaş da kızlarıyla gurur duyduğunu belirterek, “Kızlarım bu fikirle bana geldiğinde hemen destek verdim. Önceden burası ahırdı. Tadilat yaptık. Kızlarıma yardım ettim ve üretime başladılar. Tadını bile bilmedikleri bir ürüne yöneldiler. Başarılı oldular. Onlarla gurur duyuyorum.” dedi.
aydın genç çiftçi mantar istiridye hibe