Genç çiftçilere arıcılık araç ve gereçleri dağıtıldı

16 November Friday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yürütülen “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında Ordu’da genç çiftçilere arıcılık araç ve gereçler dağıtıldı.
Genç çiftçilere arıcılık araç ve gereçleri dağıtıldı Haber: Ordu İl Enformasyon
Ordu’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yürütülen “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında arıcılık araç ve gereçleri dağıtıldı.
Genç çiftçilere arıcılık malzemeleri törenle verildi. Yörene Vali Seddar Yavuz, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak, Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Akın Çifçi, kurum amirleri ve arı yetiştiricileri katıldı.
Törende konuşan Vali Yavuz projenin Türkiye’nin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini belirterek “Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti her alanda önemli hizmetler yatırımlar ve gelişmeler elde ediyor. İşte bugün yine bununla ilgili bir projede sizlerle bir aradayız. Genç Çiftçi Projesini gerçekten kırsalda yaşayan veya kırsalda tekrar iş kurmak isteyen gençlerimizin önünü açacak bir proje olarak görüyoruz.” dedi.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, proje ile genç nüfusun istihdam edildiğine dikkat çekti. Yılmaz “Özellikle köylerimizde yaşayan gençlerimiz tarafından büyük şehirlere doğru bir göç hadisesi yaşanmaktadır. Bunun sonucunda da köylerimizde yaşlı nüfus kalmaktadır. Bu da sürdürülebilir tarımsal üretimi imkansız hale getirmekte ve verimliliği düşürmektedir. İşte bu noktada Bakanlığımız tarafından doğup büyüdüğü topraklardan çeşitli nedenlerle büyük şehirlere göç eden ve büyük şehrin varoşlarında bin bir güçlükler içerisinde hayatını devam ettiren gençlerimizin tekrar doğup büyüdüğü topraklara dönmesi ve tarımsal üretime katkı sağlamaları amacıyla birçok proje uygulanmaktadır. Bu projeler arasında Bakanlığımız tarafından 2016 yılında başlatılan “Genç Çiftçi Projesi” çok önemlidir. Genç çiftçi projesi kapsamında İlimizde 3 yıllık süre zarfında 689 genç çiftçimiz bu projeden faydalandırılmıştır.” İfadelerini kullandı.
Konuşmalar sonrası arıcılık malzemelerinin dağıtımının yanı sıra DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen “Annelerin Elinden Arı Sütü Üretimi” projesi kapsamında düzenlenen eğitime katılan kadın üreticilere belgeleri takdim edildi.
 
ordu arıcılık genç destek