‘Genç Tarım Orman Elçileri’ kariyerlerini planlıyor

04 May Thursday, 2023
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının üniversite öğrencilerine yönelik başlattığı “Genç Tarım Orman Elçileri ile Söyleşi Programı” Çukurova Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Programda gençlere Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü faaliyetler, üreticilere ve girişimcilere sağlanan desteklemeler, özel sektörde yürütülebilecek iş imkânları anlatıldı. Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, programın amacının geleceklerini planlayan gençlerin bakış açılarını geliştirmelerine katkı sağlamak olduğunu belirtti.
‘Genç Tarım Orman Elçileri’ kariyerlerini planlıyor
“Genç Tarım Orman Elçileri ile Söyleşi Programı” üniversite öğrencilerinin kariyer planlarına katkı sağlamaya devam ediyor.

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının Çukurova Üniversitesinde düzenlediği programda gençlere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen faaliyetler, zirai alanda emek veren üreticilere ve girişimcilere sağlanan desteklemeler, özel sektörde yürütülebilecek iş imkânları hakkında bilgi verildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programa çevrim içi katılan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, bu programı çok önemsediğini belirtti. Çolakoğlu, söyleşilerin amacının üniversite öğrencilerinde zirai anlamda farkındalık oluşturmak, kendi geleceklerine dair planlamalarını yaparken bakış açılarını geliştirmelerine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Üniversitenin İ. Akif Kansu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen söyleşide genç tarım orman elçilerine sunum yapan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığından Koordinatör - Ziraat Yüksek Mühendisi Mahmut Göktaş, Bakanlığın faaliyetleri, Eğitim ve Yayın Dairesi çalışmaları, Bakanlık desteklemeleri, projeleri ile özel sektörde iş imkânlarını anlattı.

Ziraat, veteriner, iletişim fakültesi dekanları, akademisyenler ve öğrenciler ile bakanlığın ilgili ve bağlı kuruluşlarından personelinin katıldığı söyleşi soru cevap şeklinde gerçekleşti.

Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Ali Musa Bozdoğan günün anısına Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu’na iletilmek üzere teşekkür plaketi takdim etti.
adana çukurova üniversite genç tarım orman elçileri söyleşi eğitim ve yayın tarım ve orman