Gıda güvenliği Koronavirüse karşı

03 April Friday, 2020
Gıda denetim ekipleri Türkiye’nin Koronavirüsle mücadelesinde sahadaki görevlerine devam ediyor. Tüm yurtta gıda işletmelerini denetleyen Tarım ve Orman Bakanlığı personeli işletme sahiplerinin sorunlarını dinliyor, onları alınması gereken tedbirlerle ilgili bilgilendiriyor.
Gıda güvenliği Koronavirüse karşı Haber: Balıkesir İl Enformasyon
Haber: Bursa İl Enformasyon
Haber: Kahramanmaraş İl Enformasyon
Haber: Siirt İl Enformasyon
 
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlattığı gıda denetimleri tüm yurtta aralıksız devam ediyor.

Balıkesir’de gıda işletmeleri denetlendi

Çok sayıda market, şarküteri, fırın ve pazaryerinde denetleme ve bilgilendirme çalışmalarının yapıldığı Balıkesir’de işletmelerin, “Koronavirüsten Korunmak için 10 Altın Kural” afişlerini asmaları ve broşürde yer alan kurallara uymaları istendi.

Denetimlere katılıp işletmecilerin sorunlarını dinleyen Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Kurtuluş  Candan, vatandaşların gıdayla ilgili her türlü şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattı ve 0501 174 0 174 numaralı Whatsapp hattına bildirebileceklerini hatırlattı.

“Siz Evde Kalın” biz sizin için kontrol ediyoruz

Bursa İl Tarım ve orman Müdürlüğü gıda denetçileri Kovid-19’la mücadelede sahada görevde.
İl Müdürü Hamit Aygül’ün de katıldığı denetimlerde ekmek fırınları, gıda işletmelerinin hijyen kurallarına uygunluğu titizlikle kontrol edildi.

Kent genelinde 3684 işletmenin denetlendiğini bildiren Aygül, çalışmaların aralıksız devaam edeceğini de vurguladı.

Halk sağlığı için denetimlere devam

Koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında çok sayıda gıda denetiminin yapıldığı Kahramanmaraş’ta tüketicilere güvenilir gıdanın ulaştırılması, virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla bilgilendirme faaliyetleri de sürüyor.

İşletmelerde hijyen kuralları, açıkta satılan gıdalar, personelin kurallara uygunluğu denetlenirken ekmek çeşitlerinin de ambalajlı satılmasının sağlanması için uyarılar yapıldı.

Siirt’de kasaplar denetlendi

Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için çalışmalarını sürdüren Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kasap ve et satış işletmelerini denetledi.

Kovid-19 virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla 855 işletmede yapılan denetimlerde  hijyen, personel hijyeni, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, muhafaza şartları tek tek incelendi. İşletme sahipleri dağıtılan afişlerle bilgilendirildi.

“En büyük denetçi tüketicidir.” hatırlatması yapan Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, vatandaşları duyarlı olmaları konusunda uyardı.
balıkesir bursa kahramanmaraş siirt gıda denetim kovid-19 koronavirüs hijyen gıda güvenliği