Hizan üzümünden 50 milyon TL gelir bekleniyor

10 September Tuesday, 2019
Bitlis Hizan’da, 14 bin dekar alanda hasadına başlanan organik üzümde yaklaşık 12 bin ton civarında verim, 50 milyon TL gelir bekleniyor.
Hizan üzümünden 50 milyon TL gelir bekleniyor Bitlis’in çeşit çeşit üzümleriyle ünlü ilçesi Hizan’da organik üzüm hasadına başlandı.

İlçede 14 bin dekar alanda hasadına başlanan üzümde, yaklaşık 12 bin ton civarında verim bekleniyor. 13 köyde yapılan hasattan ise yaklaşık 50 milyon liralık gelir elde edileceği hesaplanıyor.

Bitlis Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Teknikeri Emrullah Yurtada “13 köyde yaklaşık 350 aile tarafında üretim yapılmakta. Genelde üretilen ürünler, iç piyasada sofralık olarak tüketilmektedir. Sofralık tüketiminin yanında ilçe halkı, genelde kışlık tüketim amacıyla pekmez, kuru üzüm ve pestil yapılmaktadır.” dedi.

Bağcı Ali Yaygaç da “Bölge olarak genellikle siyah miri üzümünü tercih ediyoruz. Çok güzel bir verim elde ediyoruz. Satış noktasında herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Genel olarak Hizan, Tatvan ve Bitlis merkezde üzümü tüketiyoruz. Kilosunu 3 ile 4 TL arasında satıyoruz. Verimi, bakımına bağlıdır. İyi bakarsanız, güzel verim elde edersiniz: Bakarsanız bağ olur, bakmasanız dağ olur." şeklinde konuştu.
 
bitlis hizan üzüm hasat