IFAD toplantısı Ankara’da yapıldı

17 April Wednesday, 2024
Birleşmiş Milletler ’in uzmanlık kuruluşlarından Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu temsilcileri ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri Ankara’da bir araya geldi. Yapılan çalışmaların ele alındığı toplantıda yeni projeler konuşuldu, değerlendirmeler yapıldı, önümüzdeki dönem için yeni yol haritası çizildi.
IFAD toplantısı Ankara’da yapıldı
IFAD Birleşmiş Milletler’in (BM) uzmanlık kuruluşlarından biri. Amacı, gelişmekte olan ülkelerde tarımsal ve kırsal kalkınmayı desteklemek ve açlıkla mücadele için tarımsal ve kırsal kalkınma projelerine finansman sağlamak. IFAD aynı zamanda bu amaçlar doğrultusunda ülke stratejik planlarının hazırlanmasına katkıda bulunmakta ve tarım projelerinin yürütülmesini sağlamakta.

Yapılan çalışmaların ele alındığı toplantı Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıda yeni projeler konuşuldu, değerlendirmeler yapıldı, önümüzdeki dönem için yeni yol haritası çizildi.

Birçok ülkeden temsilcilerin katıldığı toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası IFAD ile yapılan çalışmalara da değindi.

Bağcı; “ 2027’de tamamlanması öngörülen proje kapsamında deprem felaketinin etkilerini azaltacak, bölgenin kalkınmasına fayda sağlayacak proje ve faaliyetlerin hızlandırılması Türkiye için bir gerekliliktir. Bu kapsamda IFAD’ın çalışmalarından duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. IFAD ile önümüzdeki dönemde daha fazla işbirliği yapılacaktır. Vereceğiniz destekler kırsalımızı canlandırmakla kalmayıp aynı zamanda ekonomik büyümemize de katkıda bulunacaktır” dedi.
IFAD BM tarımsal kalkınma fon Ahmet bağcı