İlk ekinezyalar hasat edildi

06 September Friday, 2019
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yürütülen “Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi” projesinde Ekinezya fidelerinin çiçek hasadı yapıldı.
İlk ekinezyalar hasat edildi Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera:Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI
 
Bursa’nın ekinezya çiçekleri hasat edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yürütülen “Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi” Projesi kapsamında Karacabey’de ilk kez yetiştirilen Ekinezya fidelerinin çiçek hasadı yapıldı.

Özellikle kadın çiftçilere alternatif gelir kapısı olan tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine ilgi her geçen gün artıyor.

Bursalı kadın çiftçi Aylin Yıldız da tarlasına ilk kez ektiği ekinezyalardan başarılı sonuçlar elde etti.

Çiçek hasadı zamanı gelen ekinezya fideleri düzenlene tarla günü etkinliği ile hasat edildi.

Tarla günü etkinliğinde üreticileri yalnız bırakmayan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, çiftçileri farklı ürünlerle tanıştırarak kentin ürün yelpazesini genişletmek için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Aygül, ‘’Bakanlığımızın “Itri ve Tıbbi Bitkiler İle Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi” Projesi kapsamında ilimizde ilk kez üretimini gerçekleştirdiğimiz bu alternatif ürünlerle amacımız, çiftçilerimiz farklı ürün çeşitleriyle tanıştırmak ve aynı zamanda çiftçilerimize ilave gelir sağlamak, diğer taraftan da ülkemizdeki tıbbi ürün yetiştiriciliğine katkıda bulunmak. Bununla birlikte her üründe olduğu gibi ithalatı mümkün olabildiğince azaltmak. İlk yıl olmasına rağmen ürünümüz güzel. Önümüzdeki yıllarda üretimin ve kalitenin daha iyi artacağına inanıyorum.’’ dedi.

Tarla günü etkinliğine Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül, İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, Karacabey İlçe Müdürü Cemer Erken, teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı.
 
bursa karacabey ekinezya ıtri ve tıbbi bitkiler