İzmir’de şap ve lsd aşılamaları devam ediyor

20 February Thursday, 2020
İzmir’de hayvanları hastalıklardan korumak amacıyla şap ve Lsd aşılama çalışmaları başladı. 2 buçuk ay sürecek aşılama programı kapsamında 631 bin 365 hayvan aşılanacak.
İzmir’de şap ve lsd aşılamaları devam ediyor 10 Şubatta başlayan program kapsamında İzmir’de 226 veteriner hekim, 25 veteriner sağlık teknikeri ve 22 veteriner sağlık teknisyeni ev ev gezerek şap ve Lsd aşılarını eş zamanlı olarak yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Yılmaz Şenkaya, “Şap hastalığının ciddi ekonomik zarar ve ticaretteki ağır etkileri nedeniyle çiftlik hayvanları arasında en tehlikeli bulaşıcı hastalıklardan biri olduğunu söyledi.  Şap aşısının uygulanmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Şenkaya, bir işletmeye şap hastalığı girdiğinde büyük miktarda verim kaybı hatta ölümler de görülebilir. Özellikle buzağılarda ölümlere neden olur. Bu nedenle Bakanlığımızın belirlediği aşı programı kapsamında aşıların yaptırılması gerekiyor. Arkadaşlarımız sahada 15 Mayıs tarihine kadar aşılama çalışmalarına devam edecekler” dedi.