Kadın çiftçiler şehitliği ziyaret etti

22 November Wednesday, 2023
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çanakkale Şehitlik Gezisi’ düzenlendi. Geziye başka illerden Çanakkale’ye gelen 100 kadın tarım işçisi katıldı. İşçiler rehber eşliğinde Çanakkale Kara Savaşları’nın yaşandığı alanları ve şehitlikleri ziyaret etti.
Kadın çiftçiler şehitliği ziyaret etti
Haber: Çanakkale İl Enformasyon
 
Çanakkale’ye başka illerden gelen kadın tarım işçileri şehitlikleri ziyaret etti.

Valilik ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen geziye katılan kadınlar Çanakkale Şehitlikleri ve Gelibolu Yarımadası'nda bulunan savaş alanlarını ziyaret etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Üreten, Alın Terini Toprağa Döken 100 Kadın Tarım İşçimiz ile Şehitlerimizin yanındayız. İlimiz tarım alanlarında çalışmak üzere ilimize rekolte durumuna göre değişmekle birlikte yıllık 7.500 ile 14.500 kişi arasında İl dışından (Urfa, Mardin, Diyarbakır, Adana, Konya) Mevsimlik Tarım İşçisi gelmektedir. Bu genç yaştaki kadın tarım işçilerimiz yıl boyunca tarım alanlarında çalışmakta. Ancak sosyal olarak neredeyse hiçbir etkinliğin içerisinde yer almamaktadırlar. Çanakkale Valiliği ve Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tarım işçilerimize Çanakkale Şehitlik gezisi düzenledik. Bizim için bunca emek harcayan tarım işçilerimizin her daim yanlarındayız.” dedi.
tarım orman çanakkale şehitlik gezi