Kayseri’de tarım ve orman sektörü buluştu

05 September Thursday, 2019
Kayseri’de düzenlenen Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı’na katılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu; küresel ölçekte tarım, hayvancılık ve gıda sektörünün öneminin giderek arttığını söyledi.
Kayseri’de tarım ve orman sektörü buluştu Haber : Kayseri İl Enformasyon

Kayseri’de tarım ve orman sektörü buluştu.

Kayseri Ticaret Odasında düzenlenen Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı'nda Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin tarımsal hasılada Avrupa'da 1. sırada, dünyada da 7. sırada yer aldığını belirten Bakan yardımcısı Aksu, tarımsal toprak varlığında ise dünyada 17. sırada olduğunu dile getirdi. “Bir devlet için gıda ve tarım ihtiyacı önümüzdeki süreçte savunma sanayisinden daha da önemli hal alacak. Dünyayı doyuran, dünyanın lider ülkesi olacağını çok net şekilde söyleyebiliriz. Tarımı olmayan ülkeler balkonsuz eve benzeyecek, bir şeyi eksik olacak. Küçükbaş hayvan ve süt sığırında hayvan varlığında Avrupa'da birinci sıradayız. Büyükbaş hayvan varlığında ise Fransa'dan sonra ikinciyiz. Kayseri'de 2002'den bugüne büyükbaş hayvan varlığı yüzde 100 artmış. Küçükbaş hayvan varlığı ise yüzde 55 artmış. Mera düzenlemeleriyle bu rakamı artıracağız. Tanıttığımız traktör tamamen bizim tarafımızdan yapılan yerli ve milli bir proje. Yüzde 100 Türk mühendislerinin oluşturduğu bir proje. Bu projeyle 45 dakikalık şarjla 7 saat çalışacak. Çiftçilerimizi mazot parasından kurtarmak amaçlı hazırlanan bir projedir. Daha çok üreteceğiz, daha çok kazanacağız. Türkiye, dünyanın tarım merkezi haline gelecek.” dedi.

Bakan Yardımcısı Aksu ayrıca orman varlığı ve süt üretiminin arttığını belirterek konuşmasını tamamladı.
 
kayseri tarım orman sektör toplantı