Kızılırmak’ta bereketli çeltik hasadı

07 October Thursday, 2021
Çankırı’nın Kızılırmak İlçesinde devam eden çeltik hasadı üreticisinin yüzünü güldürüyor. Hasat yapılan tarlalarda çiftçileri ziyaret eden Vali Abdullah Ayaz, Çankırı’nın çeltik yetiştiriciliğinde ilk 10 İl içerisinde yer aldığını söyledi.
Kızılırmak’ta bereketli çeltik hasadı Haber: Çankırı İl Enformasyon

Türkiye'nin pirinç ihtiyacının karşılandığı illerden Çankırı'da, çeltik hasadına başlandı.

Kızılırmak ilçesi Aşağıalagöz köyünde Vali Abdullah Ayaz'ın katılımıyla, çeltiğin hasat edilmesi için biçerdöverler tarlalara girdi.

Biçerdövere binerek çeltik hasat eden Vali Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çankırı'nın Türkiye'nin çeltik üretiminin yüzde 3'ünü karşıladığını söyledi.

Çiftçilerin hasadına şahitlik etmek için geldiklerini belirten Ayaz, " İlimizde Merkez ilçe, Kızılırmak ve Ilgaz ilçelerinde yaklaşık 30 bin dekar alanda çeltik ekiliyor. Bugün de çiftçilerimizin hasadına şahitlik etmek, bereketli olsun demek için buradayız. Mahsul güzel. Malum buğday, arpada çiftçilerimiz talihsizlik yaşadılar, bir kuraklık oldu. İnşallah burada onun herhangi bir örneğini görmüyoruz. Çiftçimiz üründen, verimden memnun, inşallah güzel bir kazanç elde edecek. Biz de çeltik üretimini geliştirmek için arkadaşlarımızla beraber çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Vali Ayaz ile beraberindekiler törenin ardından bölgede damla sulama sistemiyle çeltik üretimi yapan çiftçiyi ve bakliyat fabrikasını ziyaret etti.
çankırı çeltik hasat damla sulama tarım ve orman