Küçükbaş Hayvan "Hayat Sigortası’na" yoğun ilgi

26 March Tuesday, 2019
Üreticiler Küçükbaş Hayvan Sigortası’na yoğun ilgi gösteriyor. Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM’den yapılan açıklamaya göre 2018 yılında sigortalanan hayvan varlığı bedelinde bir önceki yıla göre yüzde 74 oranında artış yaşanarak 1.6 milyar liraya ulaşıldı.
Küçükbaş Hayvan Üreticiler Küçükbaş Hayvan Sigortası’na yoğun ilgi gösteriyor.

Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM’den yapılan açıklamada, 2011 yılından itibaren, üreticinin primine sağlanan yüzde 50 Devlet desteği ile uygulamaya alınan sigorta ile bu alandaki üretimin ciddi düzeyde artışlar gösterdiğine dikkat çekildi. Sigortada küçükbaş hayvanların her türlü hastalığa karşı teminat kapsamında olduğu belirtildi.

Açıklamanın devamında ise “Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası’nda 2018 yılında sigortalanan hayvan varlığı bedelinde bir önceki yıla göre yüzde 74 oranında artış yaşanarak 1.6 milyar TL’ye ulaşıldı. Poliçe adedi ise yüzde 42 oranında artış göstererek 22 bin adet oldu. Sigortalı küçükbaş hayvan adedi yine bir önceki yıl ile kıyaslandığında yüzde 34 artış ile 2.3 milyon adedin üzerinde gerçekleşti.” ifade edildi.

Açıklamada üreticiler sigorta yaptırmaya davet edilerek “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili sistemlerine kayıt ettirmelerinin ya da mevcut bilgilerini güncellemelerinin ardından, Sistem’de yer alan Sigorta Şirketleri’nin yetkili acentelerinden bilgi edinerek poliçelerini kolaylıkla düzenletebilirler. Şimdi vakit kaybetmeden küçükbaş hayvanlarınızı, priminize sağlanan Devlet desteği ve çeşitli indirim ve ödeme kolaylıkları ile sigortalatın.” cümleleri yer aldı.

İstatistiklere göre 2018 yılında Antalya, Konya, Ankara ve Kayseri, sigortalı hayvan sayısının en yüksek olduğu ilk 5 il oldu. Çeşitli riskler sonucunda küçükbaş hayvanları hasar gören sigortalı üreticilerimize 15 milyon TL’nin üzerinde hasar ödemesi yapıldı. “500 bin Anaç Koyun” Projesi kapsamında, geçtiğimiz yılın Nisan ayından bugüne kadar, 33 bine yakın küçükbaş hayvan da sigortalandı.
 
tarım sigorta orman bakanlık küçükbaş üretici