Kuraklık Çankırı’nın kaderi değil

13 March Wednesday, 2019
“Kuraklık Kaderim Deyip Boyun Eğme Yayım Projesi” kapsamında düzenlenen Hizmet İçi Eğitim Programı Çankırı’da yapıldı. Konuyla ilgili çalışma yapan uzmanlar kuraklığa dayanıklı buğday çeşitleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Kuraklık Çankırı’nın kaderi değil Haber: Çankırı İl Enformasyon

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü “Kuraklık Kaderim Deyip Boyun Eğme Yayım Projesi” için tanıtım toplantısı yapıldı.

Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın desteğiyle yürütülen projenin tanıtım toplantısına Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Çakır, müdür yardımcıları, şube ve ilçe müdürleri, teknik elmanlar ve proje uygulayıcı çiftçiler katıldı.

Eldivan İlçesi’nde uygulanan proje ile ilgili çalışmalar yapan ziraat mühendisi Serpil Mis “Kuraklık Kaderim Deyip Boyun Eğme Yayım Projesi”nin tanıtım sunumunu yaptı.

Kuraklık konulu Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Mühendis Bayram Özdemir’in “Kuraklık” konulu sunum yaptığı toplantıda Mühendis Gökhan Kılıç da “Kuraklığa Dayanıklı Buğday Çeşitleri” hakkında bilgi verdi.

“Kuraklık Kaderim Deyip Boyun Eğme Yayım Projesi”  çerçevesinde üç buğday çeşidi, 30 dekar alana ekilecek ve çeşitlerin kuraklığa dayanıklılığı takip edilecek.

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Çakır da projenin amacının kuraklığa dayanıklı, yüksek verimli buğday çeşitlerinin üretimini yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.
 
çankırı kuraklık kuraklığa dayanıklı buğday