Kurban pazarlarında hareketlilik sürüyor

07 August Wednesday, 2019
Yaklaşan kurban bayramı öncesi pazarlardaki tatlı telaş devam ediyor. Kurban alıcılarının her hangi bir mağduriyet yaşamaması için yetkililerin uyarıları da var.
Kurban pazarlarında hareketlilik sürüyor Haber: Aksaray İl Enformasyon
HABER
Yaklaşan kurban bayramı öncesi kurban pazarlarında tatlı bir telaş yaşanıyor.
Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden Aksaray, Ağrı, Kars ve Iğdır'da da Kurban Bayramı dolayısıyla kurban pazarlarında yoğunluk arttı.
Iğdır'da hafta başında açılan kurban pazarına gelen vatandaşlar bütçelerine göre kurban ararken, üreticiler de hayvanlarını istedikleri fiyatlarda satmaya gayret gösteriyor.
Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, “İlimizde bu seneki kurban bayramında kesilecek yeterli sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvanımız mevcuttur. 35 bin adet kurbanda kesilebilecek erkek büyükbaş hayvanla 70 bin adet kurbanda kesilebilecek küçükbaş hayvanımız ilimizde mevcuttur. Kurban fiyatları da geçen seneye göre %10 az veya aynı fiyattadır. Dişi hayvanların kurban edilmesi de veteriner hekim raporu ile olacaktır. Kurban bayramı öncesinde ve sırasında müdürlüğümüzde görevli 30 Veteriner Hekim ve 4 gıda mühendisi hayvan pazarında yaş tayini,  ultrason ve gebelik muayenesi, hayvan sevki pasaport verilmesi, mezbahanelerde, geçici kurban kesim yerlerinde ve aşevinde ise kesim öncesi ve kesim sonrası muayenesi konusunda hizmet verecektir. Amacımız vatandaşlarımızın hayvan sağlığı açısından huzur içinde kurban bayramlarını geçirmelerini sağlamaktır. Alıcalar hayvanlarını mutlaka bu konuda kontrol etmelidir. Dişi hayvanların testlerini yapmaktayız.” İfadelerini kullandı.
 
 
Etiket: Aksaray kars Iğdır ağrı kurban uyarı