Lösev Vakfı ailesi ile ekolojik buluşma

18 September Tuesday, 2018
Kayseri İl Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, LÖSEV Vakfı ailesi için “Üretici ile tüketiciler arasında organik bağlar kuruyoruz” konulu etkinlik gerçekleştirildi.
Lösev Vakfı ailesi ile ekolojik buluşma Haber: Enformasyon Birimi
Fotoğraf: İsmail Tolga PEKŞEN
Kamera: Turgut İNCE
 

Kayseri İl Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, LÖSEV Vakfı ailesi için “Üretici ile tüketiciler arasında organik bağlar kuruyoruz” konulu etkinlik Doğal Ürünler Bahçesinde gerçekleştirildi.

Kanserle mücadele eden LÖSEV Vakfı’na üye ailelere organik gıdanın sağlıkla ilişkisi ile yerel tohumların önemi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

2012 yılında Kayseri’nin Bünyan İlçesi Karahıdır mahallesinde 80 dekar alanda 8 üretici ile başlanan organik tarımın yaygınlaştırılması çalışmaları, 2018 yılında 10 ilçede 2 bin 500 dekar alanda 82 üretici ile devam ediyor.
Bu kapsamda üretilen organik yaş meyve ve sebzelerin tüketiciye direkt ulaşmasını sağlamak amacıyla 2013 yılında Kocasinan Belediyesi ve KAPTAR Derneği işbirliğinde Erciyesevler Organik pazarı açıldı. Organik pazarın amacı, üreticiden aracısız bir şekilde organik ürünlerin tüketiciye en kısa ve ucuz yoldan ulaşmasını sağlamak.

Etkinliğe; Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Ayhan Temiz,  Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hamdi Elcuman, Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ayşe Önder, Park Bahçeler Müdürü Abdullah Yazıcı, İl Müdürlüğü teknik elemanları ve LÖSEV Vakfı yetkilileri, bağışçıları, gönüllüleri ve aileleri katıldı.
 
 
lösev organik tarım buluşma yerel tohum kayseri