Madencilerden doğaya büyük katkı

18 September Wednesday, 2019
Madenciler doğa için çalışacak. Ege Bölgesindeki madenciler maden sahalarına 200 bin fidan dikecek.
Madencilerden doğaya büyük katkı Ege Bölgesi’nde madenciler maden sahlarına 200 bin fidan dikecek.

Açıklamayı Afyonkarahisar'da 2018 yılı mermer ihracatçılarına yönelik düzenlenen ödül töreninde konuşan Ege Maden İhracatçıları Birliği EMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya yaptı.

Daha önce Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığı ile fidan diktiklerini belirten Kaya, “Orada da ciddi bir planlama yapıyoruz. İnşallah, burada bürokrasi ve herkesin bize katkı sunmasını istiyoruz. Çalıştay esnasında da 2 milyon lira değerindeki 200 bin ağacı biz madenciler olarak dikeceğiz. Bunu da her yıl yapacağız. Biz bugüne kadar, Tarım ve Orman Bakanlığı üzerinden bunu yaparken görünmedik. Madencilerin, Türkiye'deki orman varlığını tahrip etmedeki oranı da binde 2 ile 2,5'tur. Bizim o kadar üzerimize geliyorlar ki, 'her yeri mahvettiniz, döktünüz' diye. Bunların yerine biz, her yıl 1 yerine 10 ağaç parası ödüyoruz. Hiçbir şey demeden sadece para verince bunlar görünmüyor. Bu çalışmaları artık kamuoyuyla paylaşacağız. Çünkü, bizim inanılmaz bir şekilde algı problemimiz ve sıkıntımız var.” dedi.

Madencilik sektörünü ile ilgili açıklamalarda da bulunan Kaya, konuşma sonrası mermer sektöründe faaliyet gösteren Afyonkarahisar'daki 66 ihracatçıya ödül verdi.
 
ege madenciler ağaçlandırma ikiyüzbin fidan