Merinos koçlar sahiplerini buldu

26 November Thursday, 2020
Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında Çanakkale’de üreticilere merinos ırkı damızlık koç dağıtıldı.
Merinos koçlar sahiplerini buldu Haber: Çanakkale İl Enformasyon
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında Çanakkaleli üreticilere damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün kentte faaliyet gösteren küçükbaş hayvancılık işletmelerinin verimlerinin arttırılması amacıyla başlattığı çalışmayla üreticilere yüzde 75 devlet, yüzde 25 yetiştirici katkı paylı damızlık hayvan desteği sağlandı.

Biga ve Ezine’de yetiştiricilere 78 baş merinos ırkı damızlık koç dağıtımı için düzenlenen programa Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, ilçe müdürleri, teknik personel ve üreticiler katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ programda yaptığı konuşmada, “Hedefimiz bu saf ırk olan koçları işletmelerde zamanında kullanılarak, sürülerimizin daha iyi bir seleksiyona tabi tutulup mevcut verimlerini arttırmayı arzuluyoruz. Bu proje her yıl devam edecek. Dağıtılan bu koçlar önümüzdeki yıllarda sahiplerinin elinde güzel, verimi yüksek nesiller bırakacaklarını düşünüyorum. Hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
çanakkale damızlık koç merinos hayvancılık destek tarım ve orman Erdem Karadağ