Mesire yerlerinin sayısı 10 kat arttı

26 March Tuesday, 2019
Büyük kentlerde yaşayan insanların doğayla baş başa kaldıkları mesire yerlerinin sayısı gün geçtikçe artıyor. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey mesire yerlerinin sayısının artması için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek “Bugün itibarıyla 137'si şehir ormanı olmak üzere toplamda bin 514'e yükseltmiş durumdayız. Bu artış son 16 yıla göre 10 kattan fazla” dedi.
Mesire yerlerinin sayısı 10 kat arttı Tarım ve Orman Bakanlığı mesire alanlarını hem güzelleştirmek hem de çoğaltmak için mesaisine devam ediyor.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey son 16 yılda mesire alanları sayısının 10 kattan fazla arttığına dikkat çekerek “Bu alanlarda yürüyüş ve bisiklet yolları, futbol, basketbol, tenis gibi sporların yanı sıra bölgenin yapısına uygun olarak macera parkları, paintball, yamaç paraşütü, rafting, yüzme gibi faaliyetlerin en sağlıklı şekilde yapılmasına imkan sağlayacak tesis ve donatılar bulunuyor. Ayrıca, buralarda vatandaşlarımızın evlerinde ürettikleri ürünleri satabilmeleri ve doğal, yöresel ve sağlıklı ürünleri satın alabilmeleri için yöresel ürünler sergi ve satış alanları kuruluyor. Kentlerin nüfusu ve hava kirliliği arttıkça şehir ormanları ve diğer mesire yerlerine ziyaretlerin artış gösterdiğine dikkati çeken Karacabey, "Ülke genelinde, 2003'e kadar 93 olan mesire yerleri sayısını, bugün itibarıyla 137'si şehir ormanı olmak üzere toplamda bin 514'e yükseltmiş durumdayız. Bu mesire yerlerinde 20 binden fazla kişi istihdam edilmektedir. Buralardan ülke ekonomisine 675 milyon lira katkı sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.
 
tarım orman bekir karacabey mesire kent