Meyvecilik fide desteğiyle gelişiyor

20 November Friday, 2020
Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Sermayecik köyünde çiftçilere 115 bin çilek fidesi dağıttı.
Meyvecilik fide desteğiyle gelişiyor Haber: Yalova İl Enformasyon

Fide desteği geldi meyve üreticisi güçlendi.

Yalova’da Meyvecilik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında üreticilere 115 bin adet çilek fidesi dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hayata geçirdiği projeye İl Özel İdaresi de destek verdi.
Meyve yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Yalova’nın Sermayecik köyünde çiftçilere fide dağıtımı için bir tören düzenlendi.

Bu yıl 800 tonun üzerinde çilek üretimi beklendiğini belirten Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, “Çilek havzası olarak öne çıkan ve örnek model olan Sermayecik köyümüzdeki çilek üreticilerimize geçen yıl 28 dekar alanda 140 bin adet çilek fidesi dağıtmıştık. Bugün de yine 19 çiftçimize 23 dekar alan için San Andreas çeşidi 115 bin adet çilek fidesi dağıtıyoruz. Son iki yılda Sermayecik köyündeki üreticilerimize toplam 255 bin adet fide dağıtarak köyümüzdeki örnek modelin gelişerek devam etmesini hedefliyoruz. 2013 yılından bugüne kadar 674 bin çilek fidesi il genelinde dağıtılarak çilek yetiştiriciliğinin gelişmesi sağlanmıştır. Bu fidelerin 577 bin adedi son 4 yılda verilmiştir. Bu sayede son yıllarda ilimizde çilek yetiştiriciliği gelişmiş ve pazarda iyi fiyatla satılarak çiftçilerimize önemli bir gelir kaynağı sağlanmıştır.” dedi.

Altınova İlçesine bağlı Sermayecik köyünde düzenlenen fide dağıtım törenine Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdare Sekreteri Selim Karahan, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Burhan Bitirgiç, Sermayecik Muhtarı Adem Gençtav, teknik personeller ve çiftçiler katıldı.

Fide desteği alan 19 üretici 23 dekar alanda yöreye uygun, verimi yüksek çilek yetiştirecek.
yalova çilek fide destek meyvecilik tarım ve orman Suat Parıldar