‘Mobil Tarım’ hayata geçti

25 June Thursday, 2020
Kırıkkale'de çiftçi ve üreticilerin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında karşılanması amacıyla Mobil Tarım Hizmet Ekibi MOBEK projesi hayata geçirildi.
‘Mobil Tarım’ hayata geçti Mobil Tarım Hizmet Ekibi MOBEK projesi Kırıkkale’de hayata geçirildi.

Projeyi tanıtan Vali Yunus Sezer, üreticilerin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri ile 7/24 iletişimde kalabileceklerini ayrıca sorunlarına daha hızlı çözüm bulacaklarını kaydetti.

“Kırıkkale olarak Mobil Tarım Ekiplerini (MOBEK) oluşturduk. Arkadaşlarımız 24 saat sahada olacaklar. Her çiftçimizin ulaşabileceği sorumlu bir arkadaşımız olacak. İstediği zaman tarlasının başına gidecek. İstediği zaman hayvanlarının yanına gidecek. Neye ihtiyacı var desteklerden bilgilendirme yapacak. Toprağını analiz gerekiyorsa orada analizini yapacak. Toprakta hastalık varsa bu hastalığı çiftçimizle beraber bilgilendirme yoluyla ve geliştirecekleri yöntemlerle dolayısıyla arkadaşlarımız güzel bir projeye imza atacaklar. Bu proje inşallah çiftçilerimize faydalı olur. Bir sene emek harcanıyor, ürün elde etmek için para harcanıyor. Bizim bütün gayemiz bütün çabamız daha fazla fayda elde edebilmek. Daha fazla çiftçimizin kazancı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kırıkkale’de Hububat Hasadı Başladı

Vali Sezer, konuşmasının ardından Kırıkkale’de hububat hasat sezonunu açtı.

Kent genelinde 2020 yılı toplam hububat ekili alan 156 bin 481 hektar büyüklüğünde. Toplam alanın 44 bin 136 hektarı arpa, 112 bin 346 hektarlık kısmını ise buğday oluşturuyor. Biçerdöver ile hububat hasadı bu yıl 7 Ağustos tarihinde sona erecek.
mobil tarım orman Kırıkkale hububat hasat