Narenciye ihracatını limon sırtladı

22 May Wednesday, 2019
Narenciye ihracatının lideri limon oldu. Türkiye'nin bu sezon gerçekleştirdiği 1,7 milyon tonluk narenciye ihracatının 563 bin 703 tonluk kısmını limon oluşturdu. Limon ihracatından 266 milyon 959 bin dolar gelir elde edildi.
Narenciye ihracatını limon sırtladı Narenciye ihracatında lider limon oldu.
Türkiye'nin limon ihracatı ağır kış şartlarına rağmen geçen sezona göre yüzde 15 artarak 563 bin 703 tona yükseldi. Limon ihracatından 266 milyon 959 bin dolar gelir elde edildi. Türkiye bu sezon toplam 1,7 milyon ton narenciye ihraç etti.
Ulusal Turunçgil Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, Kaçmaz, yeni ihracat hedeflerinin Çin olduğunu belirterek, üreticilerin yüksek standartta sahip olduğunu vurguladı.  Kaçmaz “Aşırı yağış ve selden dolayı uzun süre bahçelere girilemedi ve zamanında hasat yapılamadı. Buna rağmen limonda yüzde 15'lik artışla 563 bin 703 ton ihracat gerçekleştirildi. Bakanlıklarımız da gerekli çalışmaları yapıyor. Ülkeler arasında görüşmeler yapılıyor. Bürokratik engeller aşıldığı zaman diğer ülkelere gerçekleştirilecek ihracatla narenciye sektörü sıçrama yapacak. Bu üreticimizin ve ihracatçımızın yüksek standartlarda üretim ve paketleme yaptıklarının bir göstergesidir.” dedi.
Bu sezon narenciye ihracatı karşılığında 722 milyon 136 bin dolar gelir elde edildi.
 
narenciye limon ihracat