Ramazan ayında da gıdalar güvende

26 April Sunday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri Ramazan ayı nedeniyle gıda denetimlerine hız verdi. Gıda üretim ve satış yerlerinde yapılan denetimlerde çalışanlar hijyen kuralları, maske ve eldiven kullanımı konusunda da bilgilendirildi.
Ramazan ayında da gıdalar güvende Haber: Sivas İl Enformasyon
Balıkesir İl Enformasyon

Koronavirüsle mücadelenin sürdüğü günlerde Ramazan ayının da başlamasıyla gıda güvenliğinin önemi bir kat daha arttı. Tarım ve Orman Bakanlığı gıda denetim ekipleri gıda üretiminin ve satışının yapıldığı çok sayıda işletmede titiz bir çalışma yürütüyor.

Sivas’da denetimlere Ramazan ayarı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıdaya olan talep arttı, gıda güvenliği önem kazandı.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri de vatandaşların gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri için çalışmalarını sıklaştırdı. Kovid-19 salgınının başlamasıyla birlikte gıda güvenliğinde seferberlik halinde çalışan ekipler gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerde denetim ve bilgilendirme yaptı.

Özellikle unlu mamuller, ekmek, tatlı şeker ve şekerli mamuller gibi ürünleri üreten ve satışını yapan işletmelerde yapılan denetimlerde işletme sahipleri, çalışanlar ve vatandaşlar hijyen kuralları konusunda bilgilendirildi, eldiven, maske dezenfektan kullanmaları yönünde uyarıldı.

Denetimlere katılan Sivas İl Tarım ve Orman  Müdürü Seyit Yıldız “Bu süreçte vatandaşlarımızın da alış veriş esnasın da sosyal mesafeye dikkat etmesi, market ve diğer satış yerlerine maskesiz girmemesi gerekir. İşletmelerinde, müşteri ve çalışanların kullanımı için el dezenfektanlarının bulundurması gerekir. Ramazan ayı boyunca da bu denetimlere devam edilecektir.” dedi.

Balıkesir’de Ramazan’da gıda denetim seferberliği

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kent genelinde gıda denetimlerini yoğunlaştırdı.

Ramazan öncesi korona virüs tedbirleri kapsamda, gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla devam eden denetimler daha da yoğunlaştırıldı, işletmeler hem bilgilendirildi hem de denetlendi.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı gıda denetim ekipleri vatandaşın güvenli gıdaya erişimi için yaklaşan ramazan öncesi market, şarküteri, fırın ve pazaryerlerinde ki denetimleri arttırdı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Kurtuluş Candan, korona virüs tedbirleri kapsamda işletmede ki üretim sürecinin her aşamasında hijyen kurallarına azami özen gösterilmesi gerektiği belirrti.

Yapılan denetimlerin daha etkin ve sürdürülebilir olması için vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları herhangi bir olumsuzluğu Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Alo 174 Gıda Hattı ve 0501 174 0 174 Alo Gıda Whatsapp hattına bildirmeleri yeterli. Hatta gelen her bildirim hızlıca değerlendirmeye alınarak gıda denetim ekipleri tarafından çözüme kavuşturulmaya devam ediyor.
sivas Balıkesir gıda denetim ramazan koronavirüs hijyen alo 174