Şanlıurfa yabancı öğrencilere tarım öğretecek

23 May Thursday, 2019
Şanlıurfa'da modern tarım eğitimi veren Altınbaşak Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, gelecek yıldan itibaren yabancı öğrencilere de eğitim verecek. 20 ülkeden yabancı öğrenciyi kabul edecek lise, Harran Ovası içerisinde 53 bin metrekare arazi üzerinde uygulama ağırlıklı eğitim veriyor.
Şanlıurfa yabancı öğrencilere tarım öğretecek Şanlıurfa Altınbaşak Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tatlı bir telaş var.
Telaşın nedeni ise lisenin önümüzdeki yıldan itibaren yabancı öğrencilere eğitim verecek olması.
Akçakale’de yer alan ve Harran Ovası içerisinde 53 bin metrekarelik arazi üzerine kurulan lise aralarında Sudan, Etiyopya, Irak, Ürdün, Kenya‘nın da olduğu, 20 ülkeden gelecek öğrenciye tarım dersleri verecek.
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan “Altınbaşak Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bu kapsamda modern tarım eğitimi verilen bir meslek lisemiz. Öğrencilerimiz hem ata tohumlarıyla ilgili özel çalışmalar yapıyor hem de tarım kenti olan ilimizde bu alandaki modern tarım tekniklerini öğrenip bu alandaki ihtiyacı karşılıyor. Dünya ve ülke tarımına daha fazla katkı sunmak amacıyla Türk öğrencilerimizle birlikte gelecek yıldan itibaren yaklaşık 20 ülkeden yabancı öğrencilerimizi de eğitime alacağız. Öğrencilerimizi mesleki alanda, tarım alanında en iyi şekilde yetiştirip dünya, Türkiye ve Şanlıurfa tarımına fayda sağlayan bireyler haline getireceğiz.” dedi.
Okulun 11. sınıf öğrencisi Halil Gülcik de “Gelecek yıl da yurt dışından öğrenci arkadaşlarımız gelecek, biz onları merakla bekliyoruz. Onlarla eğitim göreceğimiz için hem heyecanlıyız hem mutluyuz. İnşallah geldiklerinde onlara tarım alanındaki tecrübelerimizi de aktaracağız. Yabancı arkadaşlarımızla hem tarımı öğreneceğiz hem de üretim yapacağız." ifadelerini kullandı.
Yabancı öğrenciler Milli Eğitim ile Tarım ve Orman İl Müdürlükleri, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi arasında geçen yıl imzalanan protokol kapsamında gelecek.
 
 
Şanlıurfa yabancı tarım öğrenci lise