“Şarapnel parçası onur madalyam”

02 August Friday, 2019
15 Temmuz gecesi yaşananlar hafızalardaki sıcaklığını koruyor. O gecenin kahramanlarından Uğur Karaman ve Emrah Özçelik yaşadıklarını Web Tarımtv’ye anlattı.
“Şarapnel parçası onur madalyam” Haber: Cem BAYAN
Kamera: Tolga URUN
 
Uğur Karaman ve Emrah Özçelik ikisi de Fettullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe Girişimi sırasında, hainlerin hedefi oldu. İki gazi o gece yaşadıklarını Web Tarımtv’ye anlattı.
Oğlu ile birlikte Genelkurmay Başkanlığı’na giden Gazi Karaman, evinin Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yakında bulunduğunu belirterek “Sürekli uçaklar ve helikopterler MİT üstünde uçuyordu. Bir farklılık olduğunu o an anladım. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla birlikte Genelkurmay Başkanlığı’na doğru oğlumla yola çıktık. Kızılay’da ezilen araçları gördük. Oğluma geri dönmesini söyledim ama o benimle birlikte geldi. Genelkurmayın önüne vardığımızda kalabalığın giriş kapısında olduğunu gördük. O sırada da üstümüzden jetler ve helikopterler geçiyordu. Bazı helikopterlerde Genelkurmay Başkanlığı’na inip kalkıyordu. Son helikopter kalkınca üstümüze helikopterlerden ateş açıldı. Oğlumla birlikte yaralandık ama ben yaralandığımın farkında değildim. İbni Sina Hastanesi’ne gittik orada ilk tedavimizi olduktan sonra Onkoloji Hastanesi’nde yattık. Oğlumun bacağına şarapnel gelmişti ben de kalçamdan vuruldum ve o şarapnel parçası bir onur madalyası olarak duruyor.” Dedi.
O sıralarda arkadaşıyla birlikte Ankara Emniyet Binasının önünde olan Emrah Özçelik ise yaşananları şu sözlerle anlattı: “Ben Ankara’nın Pursaklar ilçesinde oturuyorum. Darbe olduğunu öğrendiğimde karımla helalleşip Kızılay’a gitmek için yola koyuldum. Ancak Konya Yolu trafiğe tanklarla kapatılmıştı. Tanklar Kızılay’a gidiyordu. Biz de o sırada araçtan indik, hareketliliğin ve darbenin ne anlama geldiğini o zaman anladık. Tanklardan polislere ateş açılmıştı. İlk vurulduğumda kurşun kolumu sıyırdı. Üzerimize çelik bilye attılar gözüme denk geldi. O sırada farkında değildim. Tankın üstünde şehit olan 2 polisten biri kollarıma düştü”  Arkadaşının kendisinin vurulduğunu söylemesinin ardından Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğünü ifade eden Özçelik, “Gözümü açtığımda ilk sorum: Vatan kurtuldu mu? Oldu” dedi.
 
Etiket:15temmuz gaziler unutulmaz anılar şarapnel benim onurum