Siirt’te “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor”

22 January Wednesday, 2020
Tillo Kaymakamlığı bünyesinde, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde Tillo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” projesi kapsamında eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Siirt’te “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” Tarımsal Eğitim Kursları Sertifika Törenine  Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in eşi Fulya Atik, Tillo Kaymakamı Lokman Düzgün, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Ömer Aslan katıldı. Törende Tarımsal Eğitim Kurslarını başarıyla bitiren kadın çiftçilere sertifikaları ve hediyeleri takdim edildi.
Asma Yetiştiriciliğinde 25 ve Sürü Yönetimi 25 kursiyer olmak üzere toplamda 50 kadın çiftçi kursları başarıyla tamamlayarak mesleki eğitim sertifikalarını aldı.
Sertifika töreni sonrası Tillo Kaymakamı Düzgün İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelini gayretli çalışmalarından dolayı tebrik etti. Kaymakam  Düzgün, Tillo İlçesinde çiftçilere yönelik tarım kütüphanesi yapmayı hedeflediklerini ifade etti.
Tarım ve Orman İl Müdürü Demirhan da tarımsal eğitim kurslarının bitiren kadın çiftçileri tebrik ederken, İş-Kur Müdürü Ömer Aslan bu tür kursların iş birliği içinde devam edeceğini söyledi.
 
Siirt fıstık inceleme çiftçi genç çiftçi