Şırnak'ta yüzlerce koyun ikiz doğurdu

08 March Friday, 2024
Kış şartları çetin ama Şırnaklı besiciler mutlu. Çünkü bu yıl yüzlerce koyun ikiz doğurdu. Yüksek rakımlı yaylada geçimlerini hayvancılıkla sağlayan aileler koyun ve keçilerine özenle bakıyor. Yeni doğan kuzular da ahırdan çıkmak için havaların ısınmasını bekliyor. Yaz kış burada kalan aileleri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de yalnız bırakmıyor.
Şırnak'ta yüzlerce koyun ikiz doğurdu
Koyunlar ikiz doğuruyor, yaylalarda kış verimli geçiyor.  Şırnak'ta bu yıl yüzlerce koyun ikiz doğurdu. Verimli geçen yıl besicilerin yüzünü güldürdü.
  
Beytüşşebap ilçesine bağlı Yeşilöz köyünde yaz kış kalan aileler keçi ve koyunları için çetin geçen kış aylarını atlatmaya çalışıyor. Yüksek rakımlı yaylada kalan ailelerin koyunları bu yıl ikiz doğurdu. Yüzlerce kuzu 5 ay boyunca ahırlarda bekletilecek. Buz gibi havada dışarı çıkarılmayan kuzular ahırda bulunan bir bölmede bekletiliyor. Kaya Aslan adındaki besici, koyunların hepsinin ikiz doğurduğunu ancak hastalık nedeniyle bazı kuzuların telef olduğunu belirtti. Aslan, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde hastalıklara karşı önlem alıp aşı çalışmaları yaparak hastalıkların önüne geçmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Yaylada kalıyoruz. Bu yıl çok verimli geçti, koyunların hepsi ikiz doğurdu. Ahırda bir bölmede besliyoruz kuzuları. Kış ayları boyunca buradan çıkarmıyoruz. Bazı kuzularımız telef oldu, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Bu yıl verimli geçti, çok şükür'' dedi.
şırnak koyun kuzu ikiz keçi yayla besici hayvancılık tarım ve orman