Sivas Kangalına yurtdışı görevi

21 September Friday, 2018
Dünyanın en iyi koruma köpek türlerinden Sivas Kangalına yurtdışından talep geldi. İtalya’nın Toskana Bölgesi’nde kurt saldırılarında yaşanan artıştan sonra, bölge meclisi Sivas’tan kangal köpeği talebinde bulundu.
Sivas Kangalına yurtdışı görevi Sürüsünü korurken iş bölümü yapan, sürüsünü yöneten, uyum sorunu olmayan, güçlü köpek türü Sivas Kangalı, bu özellikleriyle dünyanın en iyi koruma köpekleri arasında gösteriliyor.

Bu özelliklerinden ötürü kırsalda yaşayan pek çok kişinin favori köpeği olan kangallara yurtdışından da talep geliyor.

İtalya’nın Toskana bölgesinde son zamanlarda artan kurt saldırılarında 80 koyun telef oldu. Bilindik çoban köpekleri kurtlara karşı yetersiz kaldığı için bölge meclisi, Sivas’tan Kangal köpeği alınması çağrısında bulundu. Bu çağrı üzerine meclis, Sivas Altınyayla’daki Altın Kangal üretim çiftliği ile temasa geçerek kangal talebinde bulundu.

“İtalya’da başarılı olacaklardır”

Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Koçkaya, , “Dünyanın bir çok bölgesinde zaten kurtlara karşı Kanallar kullanılıyor. Biz Kangalların Toskana’da da kurtlara karşı koruma görevini başarılı bir şekilde yerine getireceklerini düşünüyoruz. Kurtlar koruma altında olduğu için kurtlara karşı verilecek en pratik mücadele Kangal koruma köpekleri ile olacaktır. Diğer ırklara göre üstünlükleri var. Hızlı adaptasyon yeteneğine sahiptirler. İtalya’da başarılı olacaklardır.” dedi.


 
Kangal Sivas İtalya kurt köpek