Sivas’ta tarıma değer katanlar ödüllerini aldı

17 January Friday, 2020
Sivas’ta Tarım Platformu Toplantısı ve Tarıma Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlendi.
Sivas’ta tarıma değer katanlar ödüllerini aldı Sivas Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program; Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, İl Müdürü Seyit Yıldız, protokol üyeleri ve örnek çiftçilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Yıldız açılış konuşmasında; Tarım Platformunu 2016 yılında kurarak il tarımı ile ilgili bilgi alışverişinde bulunarak, doğru ve sağlıklı iletişim sağladıklarını söyledi.  Yıldız maçlarının birlik ve beraberlik içerisinde ortak akılla, il tarımına katkı sağlamak, çözümler ve projeler üretmek olduğunu kaydetti. 2019 yılı için 20 proje hazırladıklarını ve birçoğunu tamamladıklarını vurgulayan Yıldız, 2020 yılı projelerinin de hazır olduğunu belirtti.

Klasik Belediyecilik anlayışını bir kenara bırakarak, ilde istihdam alanı oluşturana katkı sağlamak adına SİVTAŞ’ı kurduklarını vurgulayan Sivas Belediye Başkanı Bilgin ise; Ot Borsasının ve açık hayvan pazarının temelinin atıldığını, Kurban Bayramı’na yetişeceğini söyledi.

Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise Sivas tarımına gereken yatırımlar ve teşviklerin verildiğini, bundan sonra da gerekli hizmetlerin verileceğine dikkat çekti.

Sivas Valisi Salih Ayhan konuşmasında;  özellikle tarım alanında Sivas’ta, Türkiye’de değer üretenlere değer verilmesi ve ödüllendirilmesinin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, Sivas’ta tarımsal üretim alanında yapmış oldukları başarılı ve farkındalık oluşturan çalışmaları ile örnek davranışları ve sağladığı katkılardan dolayı ödül almaya hak kazanan çiftçilere hediyeleri takdim edildi.
Tarım Platformu Toplantısı Tarıma Değer Katanlar Ödül Töreni