Sütünüz tatlansın geliriniz katlansın

26 April Sunday, 2020
Aksaray’da ilk hasadı yapılan sütotu, hayvancılıkta süt verimini ve kalitesini arttırıyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Reyggrass (Sütotu) Elif çeşidinin alternatif yem bitkisi olarak yaygınlaştırılması amacıyla bir proje yürütüyor.
Sütünüz tatlansın geliriniz katlansın Haber: Aksaray İl Enformasyon

Tarım ve Orman Bakanlığı Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi ile birçok kentte başarılı çalışmalara öncülük ediyor.

Bu kapsamda Aksaray’da hayata geçirilen “Sütünüz tatlansın geliriniz katlansın” projesinin hayvancılıkla uğraşan üreticilere büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve tescillendirilen yem bitkisi Reyggrass (Sütotu) Elif çeşidi tarlalara ekildi.

Alternatif yem bitkisi olarak yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla üreticilere tanıtılan sütotu bitkisinin ilk hasadı Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav’ın katılımıyla yapıldı. Süt sığırı, besi hayvancılığı ve küçükbaş hayvan beslenmesinde süt ve döl verimine de katkısı olan Reygrass, yeşil olarak tüketildiği gibi kuru ot ve silajlık tüketime de uygun yapısıyla üreticilerin işini kolaylaştıracak.
aksaray sütotu reygrass elif çeşidi yem bitkisi hayvancılık tarım ve orman