Tarım orman ve sanatın buluşmasından renkli görüntüler

05 October Thursday, 2023
Tarım ve ormanı fotoğraf karelerinde ölümsüzleştiren Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın 13.sü muhteşem bir ödül töreniyle sonuçlandı. Törene katılan fotoğraf severler, jüri üyeleri, sosyal medya fenomenleri izlenimlerini Web Tarım TV’ye anlattı.
Tarım orman ve sanatın buluşmasından renkli görüntüler
Haber: Neslihan AKTAŞ – Cem Bayan – Mustafa Özyılmaz
Kamera: Mustafa COŞKUN  - Aytek BASİ

Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının ödül töreni sektör temsilcilerini ve fotoğraf severleri Ankara’da buluşturdu.

Uzun soluklu yarışma maratonu muhteşem bir ödül töreniyle sona erdi. Yarışma sürecine en çok emek veren jüri üyeleri ödüllerin sahiplerini bulduğu gecede duygularını Web Tarım TV mikrofonlarına şu sözlerle paylaştı:

Ozan Sağdıç: “Bir kere başlamak çok güzeldi. İyi bir jüri toplantısı oldu, iyi bir seçim oldu. Başarılı fotoğraflar pek çok. Söz söylemeye gerek yok. Fotoğraflar gösterecektir zaten kendisini, onlar konuşacak.”

Perihan Yücel: “Cumhuriyetin tam da yüzüncü yılında her yıla bir fotoğrafın denk gelmesi çok güzel. Tarıma ciddi bir envanter hazırladık. Çünkü tarımın gelişiminde bu modern tarıma geçiş sürecini bu fotoğraflarda görmek mümkün.

Mehmet Arslan Güven, “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasına katılanlar tarımın gelişmesi, evrimleşmesine daha dikkatli bakıyorlar. Türkiye’nin bir tarım ülkesi olmasını yeni yeni görüyorlar.

Reha Bilir: “Ben jüri üyesi olarak ilk kez katılıyorum bu yarışmaya. Ama şunu açıkça belirtmem gerekiyor ki gördüğüm fotoğraflar gerçekten çok etkileyici ve birbirinden başarılı çok sayıda fotoğraf vardı. Buna bağlı olarak da bizim seçim yapmamız zorlandı. 48 yıldır fotoğrafın içinde olan bir insan olarak Türkiye’de bu tür etkinlikleri görmek beni mutlu ediyor. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ödül alan bütün fotoğrafçılarımızı da kutluyorum.”

Çevrelerindeki güzellikleri fotoğraf karelerine yansıtan fotoğrafçılar da sanat ve doğa sevgileriyle ödül almaktan duydukları mutluluğu ifade etti.

Birincilik ödülünü alan Ekrem Şahin, “Daha önceki senelerde ödüller alsam da bu sene bu kategoride birinci olmak beni çok mutlu etti ve gurur verdi. Üretmek adına, fotoğraf adına, sanat adına kesinlikle bu yarışmaya katılmaları gerekiyor. Türkiye’nin en saygın, prestijli yarışmalarından biri oldu.” ifadelerini kullandı.
 
Öğrenci Kategorisi Birincisi İsmail Serhat Şahin de, “Öğrenci kategorisinde birinci oldum. Fotoğrafın konusu midye çiftliğiydi. Midye çiftliğinde çalışan insanların midyeleri toplarken görüntüsünü drone ile o anı yakalamaya çalıştım. Güzel bir fotoğraf oldu, kendimin de beğendiğim bir fotoğraftı. Jürinin de buna beğenerek değer katması beni çok mutlu etti.” dedi.

Genel kategori üçüncüsü Mehmet Aslan da duygularını şu sözlerle anlattı: “Bakan Özel Ödülü verildi benim fotoğrafım için. Bu benim için ayrıca bir gurur kaynağı oldu. Katılmak isteyenler bu yarışma için kesinlikle çabalamalılar. Sonunda hem ufkunuzu açıyor hem de size ilham kaynağı oluyor.”

Sosyal medyada tarım ve ormanla ilgili paylaşımlar yapan fenomenler de ödül törenindeydi. İnternetin sevilen yüzleri Tarım Orman ve İnsan fotoğraflarının özlenen köy hayatını en güzel şekilde yansıttığını belirtti.

Türkiye’nin en önemli fotoğraf yarışmaları arasında yer alan Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması hem görsel şölen sunuyor hem de tarım ve ormanın arşivini tutuyor.
tarım orman ve insan fotoğraf yarışması ödül jüri sosyal medya fenomen eğitim ve yayın tarım ve orman