Tarım ve Orman Bakanlığı ile yaban hayatı güvende

21 February Thursday, 2019
Tarım ve Orman Bakanlığı yaban hayatını koruma ve kollama görevini aralıksız sürdürüyor. Bakanlığa bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri kaçak avcılara gece gündüz göz açtırmıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile yaban hayatı güvende

Tarım ve Orman Bakanlığı yaban hayatını koruma ve kollama görevini amansız olarak sürdürüyor. Bakanlığa bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekipleri yoğun kış şartlarına rağmen kaçak avcılara gece gündüz göz açtırmıyor

Elazığ'da, İl Jandarma Komutanlığı ile DKMP Şube Müdürlüğü ekipleri, Elazığ-Malatya kara yolunun Kömürhan Köprüsü mevkisinde yürütülen av koruma ve kontrol çalışmaları sırasında, tuzakla kaçak avcılık yapan 3 kişiyi yakaladı. Avcılara idari para cezası kesilirken, ele geçirilen 3 keklik, doğaya bırakıldı.

Merkezi Sinop’ta olan ve sorumluluk sahasında Bartın, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak illerini kapsayan DKMP 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri de 7-24 kaçak avcıların peşinde. Bölgedeki son verileri göre kontrolü yapılan 2 bin 725 avcıdan 350’sine av suçu cezası uygulandı. Ayrıca kaçak avcılara 500 bin liradan daha büyük para cezası verildi.

doğa koruma milli park kaçak avcı ceza