Tarım ve Orman Bakanlığı minik dostları unutmadı

14 April Tuesday, 2020
Koronavirüs’le mücadele sürecinde sokaklar boş kaldı, minik dostlar aç kaldı. Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri yurdun dört köşesinde yiyecek bulamayan sokak hayvanlarına yem ve su verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı minik dostları unutmadı Haber: Bayburt İl Enformasyon
İzmir İl Enformasyon
Bursa İl Enformasyon - Orhan KAĞITÇI

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kovid-19 salgınıyla mücadelede üretimden tüketime her aşamada çalışmalarını yürütürken minik dostlarımızı da unutmadı.

Bayburt’da ekipler sokak hayvanları için görevde

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koronavirüs’le mücadele sürecinde sokak hayvanlarına yem ve su verdi.

Bu zorlu süreçte hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığını belirten Bayburt İl Müdürlüğü ekipleri sokak hayvanlarının yaşam alanlarına mama, yem, yiyecek ve su bıraktı.

Kentte sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu Bayburt Kalesi, Bayburt Belediye Mezbahası, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı ve Bayburt Belediyesi Hayvan Barınağı gibi yerlerde yürütülen çalışmaların devam edeceği bildirildi.

“Sokaklarda yaşayan canlarımız aç kalmasın”

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Müdürlükleri, Kaymakamlıklar, Hayvan Severler Derneği, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile birlikte yürüttüğü çalışma ile 30 ilçede sokak hayvanlarının beslenmesini sağladı.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonunda sokak hayvanlarının beslenmesine hız verildi. İl müdürlüğünde görevli personel, veteriner hekimler ve hayvan severler sokaklara mama ve su bıraktı.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sağlığımız için evde kalmaya devam etmemiz gereken bu günlerde çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini belirtti.

Bursa’da ekipler sahada sokak hayvanlarının yanında

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sahada tarımsal ve hayvansal üretimin sürdürebilirliği için çalışırken can dostlarımız da unutmadı.

Kentin her ilçesinde yapılan mama ve su bırakma çalışmalarına İl Müdürü Hamit Aygül de katıldı. 
Aygül, “Kovid-19 salgını tedbirleri nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmadık. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ilçe müdürlüklerimiz, belediyelerimiz ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde çalışıyoruz” dedi.

Mustafakemalpaşa İlçe Müdürlüğünce temin edilen mamalar belediyenin oluşturduğu mama alanlarına bırakıldı.
bayburt izmir bursa sokak hayvanları mama tarım ve orman koronavirüs kovid-19