Tarım ve Orman teşkilatı görevde, çiftçiler üretimde

13 April Monday, 2020
Taze sebze meyveye, güvenilir gıdaya en çok ihtiyaç duyulan bu günlerde çiftçiler tarlada serada üretimde, Tarım ve Orman il ve ilçe teşkilatı personeli de sahada çiftçinin yanında. Yurdun dört bir yanında sürdürülebilir üretim için aralıksız çalışan il müdürlükleri çiftçiye her konuda destek oluyor.
Tarım ve Orman teşkilatı görevde, çiftçiler üretimde Haber: Manisa İl Enformasyon
Iğdır İl Enformasyon
Gaziantep İl Enformasyon

Baharın gelmesiyle toprak canlandı, tohumlar filizlendi, bahçeler yeşillendi.

Türkiye’nin ve dünyanın Koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği bu zor günlerde gıda üretimi ve güvenliği daha fazla önem kazandı.

Tüketicilerin taze ve güvenilir gıdaya ulaşması için tüm yurtta tarımsal üretim aralıksız devam ediyor.

Iğdır üretim sezonuna hızlı başladı

Üreticiler için yoğun geçen bahar ayları Iğdır’da bir başka yaşanıyor. Bağ, bahçe, tarla ve ahırlarda başlayan hareketlilik bereketin simgesi durumunda.

Tarım ve Orman il Müdürlüğü ekipleri bahar ve yaz üretim sezonunu planlayarak sahada çalışmaya başladı. Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında titizlikle yürütülen çalışmalarda 65 yaş üstü çiftçiler de de unutulmuyor.

Saha çalışmalarında personeli ve üreticileri yalnız bırakmayan Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, “Sağlıklı yaşamın kaynağı sağlıklı gıdadır ve bu gıdayı da şartlar ne olursa olsun, gerekli tedbirlerimizi şartlara göre alarak üretmek zorundayız. Türkiye için üretime devam ediyoruz” dedi.

Manisa’da fideler toprakla buluştu

Tarımsal üretim bakımından Türkiye’nin önemli merkezlerinden olan Manisa’da da sezon hareketli başladı.

Üzüm bağları, domates ve buğday tarlalarında keyifli bir telaş yaşanırken, il müdürlüğü personeli üreticinin mesaisine ortak oldu.

Saha çalışmalarına katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, domates fidesi diken üreticileri ziyaret etti. Çiftçilerle birlikte fide diken Öztürk, çiftçilerin sorunlarını da dinledi.
Daha sonra üzüm bağlarında ve buğday tarlalarında da incelemelerde bulunan İl Müdürü Öztürk, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Hep beraber bu sıkıntılı günlerin de üstesinden geleceğiz. Bu süreçte çiftçilerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bizlerde onların yanında yer alıyor, teknik personellerimizle, bilgi ve birikimlerimizle onlara destek olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’de panik yok tedbir var

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm yurtta seferberlik ruhuyla çalışan Tarım ve Orman il müdürlükleri ekipleri Gaziantep’de de sürece hijyen çalışmalarıyla destek oldu.

Hijyen ve dezenfekte çalışmalarına il müdürlüğü binasından başlandı. Ofisler, koridorlar, kurum araçları düzenli olarak ilaçlanıyor. Odalarına kolonya dağıtılan personel koridorlara koyulan dezenfektanları da sıklıkla kullanıyor. Kurum da sosyal izolasyon kurallarına da dikkat ediliyor.
ığdır manisa gaziantep tarım ve orman koronavirüs tarımsal üretim gıda hijyen